Siirry sisältöön

JHL-opisto aloittaa lähiopetuksen elokuussa

JHL-opisto aikoo aloittaa lähiopetuksen elokuussa, mikäli koronatilanne sen sallii. Myös Tampereen, Oulun ja Kuopion opetuspisteet on tarkoitus avata elokuussa.

JHL-opisto avataan elokuussa, jos koronatilanne on sellainen, että lähiopetusjaksoja voidaan toteuttaa. Opisto järjestää syksyllä kursseja sekä lähiopetuksena että etäopetuksena. Myös Tampereen, Oulun ja Kuopion opetuspisteet aiotaan avata syksyllä.

− Lähiopetuksen toteutuksessa otamme huomioon opiskelijoiden turvallisuuden. Huolehdimme kursseilla sekä turvaväleistä että hygieniasta. Turvavälien vuoksi emme kuitenkaan voi ottaa niin paljon opiskelijoita kuin normaalisti, kertoo JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen.

Lähiopetuksena järjestettävillä kursseilla noudatetaan viranomaisten ohjeita ja suosituksia maskien suhteen. Matkustamisessa suositellaan oman auton käyttöä. Majoitus järjestetään siten, että kullakin ulkopaikkakunnalta tulevalla opiskelijalla on oma hotellihuone.

Opisto aikoo seurata tarkasti koulutuspaikkakuntien koronatilannetta sekä viranomaisten ohjeita, suosituksia ja määräyksiä.

Kaikkea opetusta ei tulevana syksynä kuitenkaan järjestetä lähiopetuksena, vaan osa tullaan järjestämään etänä. Etäkursseilla opiskelijoille tarjotaan teknistä tukea samaan tapaan kuin tähänkin asti.