Siirry sisältöön

Helsinki Pride on jälleen käynnissä: Tule pohtimaan, miten syrjintää karsitaan työelämästä

Helsinki Pride juhlii tänä vuonna tasa-arvon merkkipaaluja Suomessa ja maailmalla. JHL on mukana Pridessa SAK:n kautta. Tiistaina 29.6. Facebook-livessä pohditaan, millaista syrjintää vähemmistöt kohtaavat työssä ja miten sitä voidaan suitsia.

Helsinki Pride on jälleen käynnissä! JHL tukee tapahtumaa keskusjärjestönsä SAK:n kautta.

Työntekijöiden keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK järjestävät tiistaina 29.6.2021 kello 10–11 Facebookissa live-lähetyksen, jossa etsitään keinoja työpaikkasyrjinnän torjumiseen.

Tilaisuudessa pohditaan muun muassa, millaista syrjintää vähemmistöt kohtaavat työpaikoilla, miten syrjinnästä voidaan päästä eroon ja miten työantajat voivat estää syrjintää jo ennalta. Kysymyksiin vastaavat ylitarkastaja Jussi Aaltonen yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistosta, asiantuntija Susanna Puustinen Helsingin kaupungilta ja vaikuttamisen asiantuntija Heta Hölttä Seta-järjestöstä.

Liian moni kohtaa syrjintää ja kiusaamista

Yhdenvertaisuuteen työpaikoilla on vielä matkaa. Noin kolmannes ammattiliitoista on saanut viimeisen vuoden aikana yhteydenottoja, jotka käsittelevät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvaa kiusaamista, syrjintää tai epäasiallista kohtelua. Määrä on pysynyt samalla tasolla ja vuosia. Tieto selviää kyselystä, jonka SAK, STTK ja Akava teettivät jäsenliitoilleen.

– Työnantajien olisi otettava tosissaan velvoitteensa edistää työntekijöiden yhdenvertaisuutta työpaikalla, SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto muistuttaa keskusjärjestön uutisessa.

Homous pois rikoslaista 50 vuotta sitten

Helsinki Pride -viikko juhlii tänä vuonna tasa-arvon edistysaskelia. Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun homous poistettiin rikoslaista. Mielenterveysluokituksesta homous poistui 40 vuotta sitten ja Helsinki Pride -yhteisön perustamisesta tulee täyteen 30 vuotta.

Pride-kulkue järjestetään tänäkin vuonna virtuaalisesti korona-tilanteen takia. Tilaisuuteen mahtuu myös fyysisiä tapahtumia, katso koko ohjelma Priden sivuilta.

Ammattiliitto JHL on aina tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolella. Iloista Helsinki Pride -viikkoa kaikille!⁣⁣