Siirry sisältöön

JHL vaatii selvää lupausta siitä, että Destian työehdot säilyvät: yhtiössä alkaa kolmas lakko

Infrajätti Destia aikoo leikata työntekijöidensä tuloista tuhansia euroja vuodessa eikä suostu neuvotteleman työehdoista ammattiliitto JHL:n kanssa. JHL jatkaa taistelua yhtiön työehdoista ja Destiassa on uusi lakko 28.–30. kesäkuuta.

JHL joutuu jälleen aloittamaan lakon infrayhtiö Destiassa. Yhtiö kaavailee työehtosopimuksen vaihtoa, joka leikkaisi työntekijöiden vuositienestejä yli tuhannella eurolla. Esimerkiksi matkatyöstä maksettavat korvaukset tippuisivat miltei puoleen.

JHL vaatii Destialta kirjallista lupausta siitä, että työehdot turvataan vaikka yhtiö siirtyisikin toiseen työehtosopimukseen.

– Olen keskustellut Destian johdon kanssa yhtiön tilanteesta ja työehdoista. Vaikuttaa siltä, että yhtiö on erittäin haluton sopimaan yhtään mistään, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine valaisee.

JHL julistaa Destian ja Oulun Energia Urakoinnin työt lakkoon 28.–30. kesäkuuta. Työtaistelu alkaa maanantaina 28.6. kello 00.00 ja päättyy keskiviikkona 30.6. kello 24.00. Muiden liittojen työntekijät eivät tee lakonalaista työtä.

Lakon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Lisäksi lakosta on rajattu pois liikennevalojen ja sähköverkon vikapäivystys sekä Destia Railin työtehtävät.

JHL vaatii Destialta myös sitä, että JHL:n luottamusmiesjärjestelmä yhtiössä säilyy. Lisäksi Destian palveluksessa olevien sähkömiesten kohdalla pitää jatkossakin noudattaa Energia- ja ICT-alan työehtosopimusta.

Lisätiedot:
Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772
Sopimusasiantuntija Jussi Päiviö 040 578 5916

Uutisesta korjattu kirjoitusvirhe 24.6.2021 klo 7.34.