Siirry sisältöön

Destia ottaa aikalisän sopimuskikkailussaan: Kiitos kuuluu sinulle, joka vastustit palkka-alea lakolla

JHL:n lakko Destiassa päättyi torstaina 10.6. JHL:n jäsenten erävoittoon. Työtaistelu pakotti yhtiön harkitsemaan uudelleen aikeitaan työehtosopimuksen vaihtamisesta. Ammattiliitto JHL kiittää kaikkia työtaisteluun osallistuneita jäseniä ja seuraa tarkasti, miten tilanne Destiassa kehittyy.

Kolmen päivän lakko Destiassa on ohi. Ammattiliitto JHL:n jäsenet vastustivat työtaistelulla yhtiön sopimuskikkailua, joka olisi leikannut työntekijöiden palkkoja satoja tai jopa tuhat euroa vuodessa.

Jäsenten työtaistelu tuotti tulosta, sillä Destia on ottanut aikalisän suunnitelmissaan vaihtaa infra-alan tesiin.

Kiitos Destian päätöksestä kuuluu kaikille JHL:n jäsenille, jotka olivat mukana lakossa.

Nykyään yhtiössä on voimassa JHL:n ja Paltan välinen sopimus. JHL vaatii, että Destia noudattaa sopimusta myös jatkossa. Destialla ei ole taloudellisia perusteita tesin vaihtamiselle. Vuonna 2020 yhtiö tahkosi voittoa lähes 11 miljoonaa euroa.

Ammattiliitto JHL ei hyväksy jäsentensä työehtojen räävitöntä polkemista. Liitto seuraa Destian tilannetta tarkasti ja harkitsee mahdollisia jatkotoimia nopeasti, jos Destia päättää aloittaa palkka-alen.