Siirry sisältöön

Nuorisotyön ammattilaiset viettävät omaa teemapäivää kouluvuoden päättyessä

Perjantaina 4. kesäkuuta vietetään kaikkien aikojen ensimmäistä ammattiaikuisten päivää. Ammattiaikuiset ovat nuorisotyön ammattilaisia, jotka ovat koulutettuja kasvun ja nuoruuden asiantuntijoita.

Päivän aikana nuorisotyön ammattilaiset eri puolilla Suomea jakavat sosiaalisessa mediassa tietoa, kuvia ja videoita tärkeästä työstään nuorten parissa. Teemapäiväksi on valikoitunut koulujen päättäjäispäivän aatto 4.6., joka on  samalla nuorisotyössä kevään kiireisin työpäivä.

Päivän tarkoituksena on näyttää miten ja millaisissa ympäristöissä nuorisotyötä tehdään. Näin kuntavaalien alla esiin on tarkoitus nostaa erityisesti kunnallista nuorisotyötä ja kertoa myös pian valittaville kuntapäättäjille millaista vastinetta kunnat saavat nuorisotyöhön käyttämilleen euroille.

Ammattiaikuisten päivä -tapahtuma löytyy Facebookista ja lisää tietoa saa osoitteesta www.ammattiaikuiset.fi. Teemaan liittyviä päivityksiä voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla: #Kukaaneikasvayksin #ammattiaikuiset #nuorisotyökunnissa #nuorisotyö #ammattiaikuistenpäivä

Teemapäivän taustalla on Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna.

Nuorisotyö näkyväksi myös JHL:ssä

Nuorisoalan ammattilaisista iso osa on JHL:n jäseniä. Liittomme erityisenä huolen aiheena on osaavien ammattilaisten jaksaminen vaativassa työssään ja riittävien resurssien takaaminen talouden heikentyessä.

Liitto julkaisee lähiaikoina nuorisotyön ammattilaisten työn tueksi uudenuutukaisen nuorisoalan oppaan, jossa on kattavasti työhön, työyhteisöihin ja ammattiin liittyvää tietoa.

Opasta voi hyödyntää sisäisessä koulutuksessa ja perehdytyksessä, työyhteisön kehittämisessä tai apuna nuorisotyön tunnetuksi tekemisessä.

JHL:läiset nuorisotyön ammattilaiset ovat olleet mukana oppaan tekijäjoukossa. He ovat muun muassa tuottaneet oppaaseen kuvauksia kentän nuorisotyöstä.

JHL:n kasvatus- ja ohjausalan verkkosivuille on myös luvassa nuorisotyöntekijöille oma osio, josta voi löytää alan kuulumisia ja ajankohtaista tietoa.