Siirry sisältöön

Miten työn muutos ja murros näkyy kuntatyössä – webinaarisarja alkaa

Kunta-alan pääsopijajärjestöt ja KT Kuntatyönantajat seuraavat yhdessä kunta-alan työn murrosta ja muutosta. Tuorein seuranta on tältä keväältä ja sen päätulokset julkaistaan 2.6. Sen jälkeen työn murroksen eri teemoista järjestetään webinaarisarja, jossa tarkastellaan työn muutoksen vaikutusta kunta-alan työntekijöihin.

Työn murros tarkoittaa vuosia ja vuosikymmeniä kestävää muutosta kohti uudenlaista ja monipuolisempaa työn maailmaa. Muutosta nopeuttavat uuden teknologian hyödyntäminen, toimintatapojen kehittäminen ja uudistaminen työyhteisöissä ja työpaikoilla sekä resurssien rajallisuus. Työn murros muuttaa töiden sisältöjä, toimintatapoja ja työn organisointia kaikissa ammateissa.

Työn murroksen seuranta tehdään kahden vuoden välein. Tuoreimmat seurantatulokset julkaistaan 2.6. klo 9-11 kaikille avoimessa webinaarissa, jota voi seurata KuntaTV:n sivuilta.

Webinaarisarja työn murroksen teemoista

Eri teemoihin keskittyvän webinaarisarjan tavoitteena on avata erilaisia työn murrokseen liittyviä teemoja sekä esitellä niihin liittyviä kunta-alan tapauksia.

Tutustu webinaareihin ja ilmoittautumisohjeisiin.

Ensimmäinen webinaari järjestetään 7.6. klo 14-15.30. Sen teemana on kehittyvä ja innovatiivinen kuntatyö, ja esimerkkitapauksena esitellään, miten Tampereen kaupunkiympäristön palvelualueen työntekijät toimivat muutostoimijoina. Ilmoittautumiset webinaariin 4.6. klo 12 mennessä.

Kesän toinen webinaari pidetään 21.6. klo 9-10.30. Silloin aiheena on hallinto- ja toimistotyön arvo ja muutos. Ilmoittautumiset webinaariin 18.6. klo 12 mennessä.

Syksylle 2021 suunniteltujen webinaarien teemat

  • Tärkeät ateria- ja puhtauspalvelut
  • Uudistuva sosiaali- ja terveyskeskus
  • Maailman paras peruskoulu
  • Robotit ja tekoäly ihmisten apuna
  • Itseohjautuvuus ja tiimityöskentely kunta-alalla
  • Kestävää kehitystä kuntatyöllä
  • Etätyö kunta-alalla
  • Julkisen työn merkitys ja arvo
  • Digitalisaatio kuntatyössä

Työn murroksen seuranta on Julkisen alan unioni JAU:n (JHL ja Jyty), Julkisalan koulutettujen neuvottelujäjrestö JUKO:n, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry:n (Tehy ja SuPer) ja KT Kuntatyönantajien yhteinen hanke ja osa Kuntatyö2030-kokonaisuutta.