Siirry sisältöön

JHL:n edustajisto koolla, Päivi-Niemi Laine nosti esiin nuoret ja ammattialatoiminnan

JHL:n edustajisto on 6.5. koolla ylimääräisessä kokouksessa. Kokouksessa valitaan ammattiliiton edustajistolle uusi puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

JHL:n edustajisto on kutsuttu koolle ylimääräiseen kokoukseen torstaina 6. toukokuuta. Etänä järjestettävässä kokouksessa asialistalla on muun muassa edustajiston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta.

Lisäksi kokouksessa käydään läpi ammattialatoiminnan kehittämistä sekä valmistellaan varsinaisen kevätkokouksen asioita. Edustajiston kevätkokous järjestetään 26.–27. toukokuuta.⁣

Huomiota nuoriin ja ammattialatoimintaan

Ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine korosti tilannekatsauksessaaan, että liiton pitää pystyä houkuttelemaan nuoria jäsenikseen. Huomiota pitää kiinnittää myös ammattialatoimintaan.

– Moni liittyy monialaliittoon, jos tunnistaa siellä oman ammattialansa. Järjestäytymisen keskeinen voima on ammatillisuudessa.

Niemi-Laine nosti esiin myös Maaseudun Tulevaisuuden kyselyn, jonka mukaan

ammattiyhdistysliikkeen vahva asema on tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa valtaosa suomalaisista kokee, että ammattiyhdistystoiminta on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan takaaja. Näin vastasi 68 prosenttia kyselyyn osallistuneista.

Voit seurata edustajiston kokousta myös JHL:n Facebook– ja Twitter-tileillä.