Siirry sisältöön

Ei kiusaamista vaan kunnioitusta! Kampanja vaatii kuntavaaliehdokkaita sitoutumaan hyvään käytökseen

Huonolla käytöksellä ei saa olla tilaa kuntapolitiikassa, muistuttaa Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä. Sinäkin voit sitoutua ehdokkaana hyvään käytökseen tai äänestäjänä äänestämään hyvin käyttäytyvää ehdokasta.

Kiusaaminen ja haukkuminen ovat viime vuosina yleistyneet politiikassakin. Asiaan perää muutosta tänään 20. huhtikuuta alkava kuntavaalien käytöskampanja.

Kampanja vaatii kuntavaaliehdokkailta hyvää käytöstä aikana, jona poliitikot yhä useammin sortuvat esimerkiksi sukupuoleen, identiteettiin tai taustaan kohdistuviin loukkauksiin. Somessa kampanjan tunniste on #aikuistenoikeesti.

– Työpaikalla pitää keskittyä töihin, käyttäytyä ammatillisesti ja antaa kollegoille työrauha. Vaikka politiikan tekemisessä asioista ollaankin usein eri mieltä, täytyy muita ihmisiä kohdella arvostavasti ja kiusaamatta, kampanjan tiedotteessa todetaan.

Tällaisen kortin hyvään käytökseen sitoutuva ehdokas saa ottaa vaalityöhönsä.

Kampanjan toteuttaa Työturvallisuuskeskuksen (TTK) kuntaryhmä eli kunta-alan toimijoiden yhteiselin, johon myös JHL kuuluu.

Kampanja vaatii

  • ehdolle asettuvia sitoutumaan hyvään käytökseen kampanjatyössään
  • valituksi tulleita sitoutumaan hyvään käytökseen kuntapäättäjän roolissaan.

Näin ilmoitat sitoutuvasi hyvään käytökseen

Jos olet kuntavaaleissa ehdolla, voit ilmoittaa sitoutuvasi hyviin käytöstapoihin lataamalla Facebook-profiilikuvaasi käytöskampanjan kehyksen. Voit myös käyttää vaalityössäsi kampanjan teettämää sähköistä postikorttia.

Voit ilmoittaa sitoutumisestasi hyvään käytökseen, olit ehdokas tai äänestäjä.

Jos olet äänestäjä, voit kertoa sitoutuneesi äänestämään hyvin käyttäytyvää ehdokasta niin ikään lataamalla Facebook-profiilikuvaasi kehyksen. Samalla kannustat muita äänestämään hyvin käyttäytyviä ehdokkaita – ja ehdokkaita sitoutumaan hyvään käytökseen.

Pääset lataamaan kehyksen ja postikortin Työturvallisuuskeskuksen sivuilta tai alta:

”Jokainen valtuutettu rakentaa kunnan mainetta”

Kampanjan kummi on Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen.

– Jokaisen luottamushenkilön vastuulla on hyvä käytös. Luottamushenkilö toimii kunnassa myös työnantajan edustajana ja vastuut ovat sen mukaiset. Valtuutettu on osa kunnan julkisuuskuvaa ja siten jokainen rakentaa myös oman kunnan mainetta, Karhunen toteaa.

Kuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 4. toukokuuta. Vaalit pidetään 13. kesäkuuta ja uudet kunnanvaltuustot aloittavat työnsä 1. syyskuuta.

Tutustu kuntavaalien käytöskampanjaan Työturvallisuuskeskuksen verkkosivuilla. Kuuntele myös kuntaryhmän Aikuisten oikeesti -podcast!

Lisätietoa kampanjasta:

Merja Hyvärinen, työelämäasiantuntija, JHL, Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä

merja.hyvarinen@jhl.fi, 050 4729 534

Mikko Kuivalainen, viestintäpäällikkö, Työturvallisuuskeskus

mikko.kuivalainen@ttk.fi, 044 5024080