Siirry sisältöön

Jo lähes 500 JHL:n jäsentä hyödyntänyt liiton jäsenetua avoimen ammattikorkeakoulun verkko-opinnoista

JHL on vuoden 2021 alusta alkaen tarjonnut jäsenilleen jäsenetuna osallistumista avoimen ammattikorkeakoulun verkkokursseille. Lyhyessä ajassa kurssit ovat saavuttaneet suuren suosion. Tähän mennessä etua on hyödyntänyt jo lähes 500 JHL:n jäsentä.

Vuoden 2021 alusta alkaen JHL on tarjonnut jäsenilleen mahdollisuutta osallistua avoimen ammattikorkeakoulun verkkokursseille alennettuun hintaan. Liitto maksaa jäsenen kurssimaksusta 75 %. Kursseja on voinut valita useiden eri ammattikorkeakoulujen kurssitarjonnasta Campusonline.fi-palvelussa. Jo lähes 500 liiton jäsentä on hyödyntänyt jäsenetua. Kurssitarjontaan liitto on valinnut jäsenistöä laajasti palvelevia kokonaisuuksia.

− Tarjoamme kursseja, joiden asiasisällöt liittyvät jäsentemme ammatilliseen osaamiseen, mutta myös erilaisia työhyvinvointiin sekä opiskelu- ja digitaitoihin liittyviä kokonaisuuksia. Tavoitteemme on, että mahdollisimman moni JHL:n jäsen löytäisi kursseilta itseään puhuttelevaa sisältöä. Kurssien valtava suosio osoittaa, että tarvetta tällaiselle jäsenedulle on ollut, arvioi JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen.

JHL:n jäsenten erityisessä suosiossa ovat olleet digitaitoja ja ikääntyneiden ravitsemusta käsittelevät verkkokurssit. Myös ruotsin kielen peruskurssi on tullut nopeasti täyteen.

−  Tässä varmasti näkyy se, että jäsenistöllä on hyvin monenlaisia koulutustarpeita. Pidän tärkeänä, että JHL vahvistaa jäsenistönsä mahdollisuutta jatkuvaan oppimiseen. Olemme seuranneet jäsentemme mahdollisuutta päästä koulutuksiin. Yleisimpiä koulutukseen pääsyn esteitä näyttävät olevan rahan, ajan ja sijaisjärjestelyjen puute. Näillä JHL:n tukemilla verkkokursseilla pystymme vastaamaan myös tähän haasteeseen, vaikka toki myös työnantajien olisi tarjottava kaikille työntekijöilleen mahdollisuus säännölliseen koulutukseen, Karjalainen toteaa.

JHL:n tukemia verkkokursseja on tulossa myös syyslukukaudelle. Kun JHL maksaa jäsenen kurssimaksusta 75 %, jää esimerkiksi 60 euron kurssimaksusta jäsenelle maksettavaa vain 15 euroa.

Katso lisää JHL:n tarjoamasta jäsenedusta: jhl.fi/amk