Siirry sisältöön

Työturvallisuuskorttikoulutus siirtyi verkkoon  

Tämän vuoden alusta lähtien Työturvallisuuskortti on ollut mahdollista suorittaa verkko-, lähi- ja monimuotokoulutuksena.

Työturvallisuuskorttien monimuoto- ja verkkokoulutusta pilotoitiin vuoden 2020 aikana. Samaan aikaan koronatilanne esti lähikoulutusten järjestämisen. Kokemukset etäkoulutuksesta olivat positiivisia.

– Uudet toimintamallit saivat hyvää palautetta koulutuksen järjestäjiltä, asiakkailta ja korttikoulutusta kehittäviltä yrityksiltä. Viime vuonna Työturvallisuuskortteja suoritettiinkin noin 130 000, mikä on yli 80 prosenttia aiemmasta. Koronasta huolimatta koulutuksista on tässä suhteessa huolehdittu hyvin, todetaan Työturvallisuuskeskuksen tiedotteessa.

Mikä kortti ja miksi?

Työturvallisuuskortti on valtakunnallinen yhdenmukainen koulutus, joka tähtää työpaikan työturvallisuusasioiden perehdytykseen.

Korttikoulutuksen tavoitteena on parantaa käytännön yhteistoimintaa työpaikoilla, tukea työnopastusta, antaa perustietoa työsuojelusta, vähentää päällekkäistä koulutusta, herättää työpaikoilla kiinnostusta ja motivaatiota henkilöstön työturvallisuusosaamiseen ja samalla vähentää työtapaturmia, vaaratilanteita ja haitallista kuormittumista

Työturvallisuus­kortti on hyödyksi monella alalla

Työturvallisuuskorttikoulutuksesta on eri aloille painotettuja versioita. Esimerkiksi palo- ja pelastusalalle, sähköalalle, teollisuuteen ja palvelualoille sekä kuljetusalalle on omat koulutuksensa.

Suurin osa kortin ensimmäistä kertaa suorittavista on toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevia nuoria, joille kortti on osa tutkintoa.

Kortti on voimassa viisi vuotta. Työturvallisuuskortin käyttöönotto on vapaaehtoista, mutta useat tilaajayritykset edellyttävät alihankkijoidensa työntekijöiltä työturvallisuuskorttia.

tyoturvallisuuskortti.fi