Siirry sisältöön

Neuvotteluratkaisu työkeskuksiin, JHL:n hallitus hyväksyi uuden sopimuksen

JHL ja Palta saivat neuvottelutuloksen työkeskusten ja sosiaalisiksi yrityksiksi muuttuneiden työkeskusten työehtosopimuksesta. JHL:n hallitus on käsitellyt asiaa ja hyväksynyt neuvottelutuloksen kokouksessaan.

Julkiste ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palvelutyönantajat Palta ova päässeet neuvottelutulokseen työkeskusten uudesta työehtosopimuksesta.

Työehtosopimus nytkähti kokonaisuutena sosiaalisesti oikeudenmukaisempaan suuntaan, kun isoja periaatteellisia kysymyksiä soveltamisalan ja palkkarakenteen suhteen saatiin ratkottua, toteaa vastaava sopimusasiantuntija Reetta Kuosmanen.

Työkeskusten tes on kokoaan suurempi, koska sillä määritellään myös sellaisten henkilöiden työehtoja, jotka eivät itse välttämättä pysty valvomaan etuaan.

Neuvottelujohtaja Mari Keturi kertoo, että tämän neuvottelukierroksen yhteydessä poistettiin tessissä ollut kummajainen, ensimmäisen sairauspäivän palkattomuus. Muutos tulee voimaan 1.8.2021.

Sopimuskausi on vuoden mittainen. Palkankorotukset ovat yleisen työmarkkinalinjan mukaiset. Korotusajankohta on toukokuussa.

JHL:n hallituksen hyväksymä neuvottelutulos.

Lisätietoja

Vastaava sopimusasiantuntija Reetta Kuosmanen 050 461 9301
Neuvottelujohtaja Mari Keturi 050 461 9315