Siirry sisältöön

JHL:n toiminta on nyt entistä ilmastoystävällisempää: Liiton sähkö tuotetaan tuulivoimalla, Motiivi-lehti painetaan hiilineutraalisti

Ammattiliitto JHL hankkii nyt sähkönsä niin, että se suosii uusiutuvaa tuulivoimaa. Motiivi-lehden hiilijalanjälki pienenee, kun lehdestä tulee hiilineutraali painotuote.

Tähtiammattilaisten ammattiliitto JHL saa nyt energiansa puhtaasta tuulivoimasta. Tuulisähkön avulla JHL vauhdittaa uusiutuvan energian käyttöä ja auttaa hillitsemään Suomen ilmastopäästöjä.

JHL hankkii sähkönsä Oomi-yhtiön kautta. Oomi puolestaan ostaa markkinoilta tuulivoimalla tuotettua sähköä määrän, joka vastaa JHL:n koko sähkönkulutusta. Ammattiliiton hankkimalla sähköllä on alkuperätakuu, jonka avulla varmistetaan, että energia tuotetaan tuulivoimalla.

JHL:n tuulisähkösertifikaatti on voimassa 1.1.2020–31.12.2021.

Motiivi on hiilineutraali painotuote vuonna 2021

Ammattiliiton hiilijalanjälkeä painetaan laskuun myös Motiivi-lehden tuotannossa. Lehti on hiilineutraali painotuote vuoden 2021 alusta alkaen.

Motiivin painaa PunaMusta, joka käytännössä huolehtii, että lehti painetaan hiilineutraalisti. Aivan ensimmäiseksi lasketaan, kuinka paljon lehden painaminen tuottaa päästöjä. Päästöt lasketaan paperinvalmistuksesta rahtiin ja työntekijöiden työmatkoihin saakka.

Painotalon päästöt on saatava laskuun, jotta lehtiä voidaan painaa hiilineutraalisti. PunaMusta hillitsee päästöjä muun muassa paperivalinnoilla, vähentämällä hukkapaperia ja valaisemalla tuotantotilat energiatehokkailla LED-valoilla.

Havupuiden siluetteja illan hämärässä.
Motiivin painamisen ilmastopäästöt kompensoidaan kokonaan.

Tuotannosta syntyvät päästöt kompensoidaan eli hyvitetään, jotta lehden tekeminen olisi hiilineutraalia. Painotalo on valinnut kompensaation kohteeksi hankkeen, jossa hoidetaan metsää. Hankkeen tavoitteena on muun muassa parantaa paikallista ekosysteemiä.