Siirry sisältöön

Kunteko2020-ohjelma päättyy – kuntien kehittämistyö kuitenkin jatkuu

Kunta-alan kehittämisohjelma Kunteko2020 starttasi vuonna 2015 ja päättyy tähän vuoteen.

Ohjelman kohderyhmänä ovat olleet valtakunnallisesti suomalainen kuntakenttä ja kuntaorganisaatiot sekä niiden työntekijä- ja työnantajaosapuolet.

Kunteko 2020-ohjelman lähtökohtana on ollut tukea työpaikkojen omista tarpeista lähtevää pitkäjänteistä kehittämistä yhteistoiminnallisesti. Ohjelman aikana  on edistetty kuntatyön tuloksellisuutta, kuntaorganisaatioiden työelämän laatua sekä tuotu esille kehittämistyön tuloksia ja oppeja.

Ohjelmassa ovat olleet mukana KT Kuntatyönantajat, Julkisen alan unioni JAU ry, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

Kehittämistyö esiin Tekojen torilla

Hyvän kuntatyön malleja on haluttu tehdä näkyväksi ja tärkeänä kanavana onkin toiminut Tekojen tori –portaali.

Tekojen torille on kerätty tarinoita kuntatyön kehittämisestä eli kehittämistekoja. Tavoitteena on ollut näyttää tehty työ myös muille. Tekojen torilla on tarjolla inspiraatiota sekä oppia ja vinkkejä kehittämiseen eri näkökulmista

Kehittämistekoja kertyi lokakuuhun 2020 mennessä noin 100 kunnasta ja 36 muusta kuntaorganisaatiosta.

Jatko on tarpeen

Loppuraportissa todetaan, että keskeinen ohjelman tuottama lisäarvo on ollut työmarkkinaosapuolten vahvistunut ymmärrys siitä, kuinka tarpeellista työelämän kehittäminen sekä osapuolten sitouttaminen kehittämistyöhön ovat myös jatkossa.

Valtakunnallinen työelämän kehittämistyö jatkuu edelleen ohjelman päättymisen jälkeen, työelämän kehittämistä pidetään kuntaorganisaatioissa tärkeänä.

Kunteko-ohjelmaan osallistuneilta kuntaorganisaatioilta kysyttiin vuonna 2020, millaista tukea työelämän kehittämiseen toivottaisiin jatkossa. Tärkeäksi nousevat viestintä ja hyvän kuntatyön näkyväksi tekeminen monin eri tavoin. Myös kehittämistyötä tukevia palveluja toivottiin laajasti.

Kunteko 2020 – kunta-alan työelämän kehittämisohjelman loppuraportin kokonaisuudessaan voit lukea tästä.