Siirry sisältöön

Kuntavaaliehdokas, JHL tarjoaa kampanjaasi 15 työkalun arsenaaliin, jolla kunnat laitetaan kuntoon

Kevään 2021 kuntavaaleissa on jälleen ehdolla iso joukko JHL:n jäseniä. JHL tarjoaa ehdokkaille 15 vaaliteemaa, joilla kunnat remontoidaan entistä parempaan iskuun.

Keväällä 2021 äänestetään jälleen siitä, miten kunnat jatkossa tuottavat palvelunsa. Kuntavaaleissa valitaan päättäjät yli 300 kuntaan.

Kuntavaaleissa on jälleen ehdolla rutkasti JHL:n jäseniä. Ammattiliitto JHL auttaa jäseniään vaalityössä tarjoamalla selkeät teemat kampanjointiin. JHL:n kuntaremontti tarjoaa 15 työkalua, joilla kunnat laitetaan entistä ehompaan kuntoon.

Ehdokkaat voivat kertoa kampanjassaan, että he ovat JHL:n jäseniä. Ammattiliiton logon käyttö vaalimainonnassa on kielletty.

Yksikin valtuutettu voi pelastaa omat palvelut

Reilun vuoden mittaan monessa kunnassa on huomattu, että valtuustoissa päätetään todella konkreettisista asioista. Raumalla valtuusto torppasi jättiulkoistuksen, joka uhkasi ruoka- ja puhtauspalveluita. Lahdessa valtuutetut pelastivat ateriapalvelut ulkoistamiselta ja estivät kilpailuttamisen. Oulussa kävi heikommin, kun valtuusto päätti suurulkoistuksesta puheenjohtajan äänellä.

Omat palvelut pitävät päätösvallan kunnissa. Kuntien pitää hoitaa palvelut omana työnä. Kuntien kannattaa omistaa itse energiayhtiönsä ja vesilaitoksensa, jotta päätösvalta lähellä asukkaita.

Kunnat vastaavat sote-uudistuksen jälkeen kouluista, päiväkodeista, kirjastoista, teattereista ja konserttisaleista. Ihmiset tahtovat muuttaa kuntiin, joissa on sopivan hintaisia asuntoja, hyvät palvelut, kiinnostavia tapahtumia, kivoja kauppoja ja nopsat liikenneyhteydet.