Siirry sisältöön

Kirjastoseura palkitsi JHL:läisen Henriika Tulivirran: Tekee työtään säteilevällä innostuksella

JHL:läinen Henriika Tulivirta on palkittu Suomen kirjastoseuran Hilkka M. Kauppi -tunnustuspalkinnolla.

Aktiivisena lukijana ja lukemisen puolestapuhujana tunnettu Henriika Tulivirta havahtui vuonna 2017 siihen, että marraskuuhun mennessä hän oli lukenut jo noin 270 kirjaa alkuvuodesta lähtien.  Siitä syntyi ajatus, että mitäpä jos haastaisi itsensä lukemaan seuraavana vuonna vielä vähän enemmän, esimerkiksi 365 teosta. Haaste onnistui ja samalla myös tavoite, että lukemisen tuli tapahtua pakottomasti ja rennosti. Eli samalla tyylillä kuin hän lukee aina muutenkin. Luettuja kirjoja oli lopulta koossa yhteensä 367.

Tulivirta on innokas someihminen. Hänen vinkkejään ja lukemiaan kirjoja voi seurata esimerkiksi Twitterissä @tulivirta.

Suomen kirjastoseura perusteli Tulivirran palkitsemista muun muassa sillä, että hänen ansiostaan yhä useammat ihmiset ovat innostuneet lukemisesta, kirjallisuudesta ja kirjastoista. Tulivirta tekee lukemisesta helppoa ja madaltaa kynnystä tarttua kirjaan. Hänen työnsä on kirjaston ytimessä ja edistää tuoreella tavalla kirjaston perinteistä sivistystehtävää.

Lisäksi palkintoperusteluissa todetaan: ”Tulivirta tuo esille kirjastotyön parhaita puolia ja innostaa esimerkillään alalle hakeutuvia nuoria. Hän tekee työtään innostuksella, joka säteilee laajasti ulospäin.”

Tulivirta on työskennellyt tähän syksyyn asti erikoiskirjastovirkailijana Helsingin kaupunginkirjastossa lasten ja nuorten parissa. Tällä hetkellä hän toimii toimittaja-suunnittelijana kirjallisuusverkkopalvelu Sivupiiri-hankkeessa, jossa hänen tehtävänään on tuoda monin eri keinoin näkyväksi nuorten ja lasten kirjallisuutta.