Siirry sisältöön

JHL vaatii koronalisää kaikille koronaeturintamassa työskenteleville

Ammattiliitto JHL vaatii koronalisää kaikille, jotka eivät voi jäädä etätöihin, vaan joutuvat kohtaamaan koronariskin päivittäin työssään. Tarvitsemme useiden eri alojen ammattilaisia pitämässä Suomen pyörimässä: emme tule toimeen ilman hyvinvointi-, turvallisuus-, kuljetusalojen ja varhaiskasvatuksen ammattilaisia.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii, että koronalisä on maksettava kaikille niille ammattilaisille, jotka eivät voi jäädä etätöihin ja joutuvat kohtaamaan koronariskin päivittäin työssään. Tartuntariski ja kontaktien määrä on suuri useassa eri ammatissa ja usealla eri alalla.

– Sydämellinen kiitos kaikille työntekijöille venymisestä ja jaksamisesta korona-aikana niin kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa kuin vanhuspalveluissa, metro-, raitiotie- ja bussiliikenteessä sekä turvallisuustehtävissä. Henkensä kaupalla he ovat pitäneet palvelut käynnissä. Jokainen heistä on koronalisänsä ansainnut, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine linjaa.

Suomessa suositellaan laajasti etätöitä aina kun mahdollista. Suuri joukko eri alojen ammattilaisia ei kuitenkaan voi jäädä etätöihin. He huolehtivat siitä, että yhteiset palvelumme pyörivät ja toimivat niin normaaliaikana kuin koronapandemiankin aikana. He ovat yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittinen joukko, ilman heitä Suomi pysähtyisi.

Koronapandemian aikana on suojavarusteiden saatavuus vaihdellut ja suojainten laadussa ollut puutteitta. Pahimmillaan työnantajat eivät ole kyenneet toimittamaan riittäviä tai asianmukaisia suojaimia henkilöstölleen. JHL:n jäsenet ovat kertoneet jopa kehotuksista käyttää omaa huivia hengityssuojaimena.

– Vetoan Marinin hallitukseen: koronalisä kuuluu jokaiselle koronaeturintamassa työskentelevälle työntekijälle, Niemi-Laine painottaa.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, JHL, p. 040 702 4772