Siirry sisältöön

Kirkkonummen uusi kirjastotalo on enemmän kuin kirjasto

Lokakuun alkupuolella avautui uusi Kirkkonummen kirjastotalo nimeltään Fyyri. Talo kokoaa saman katon alle monia toimijoita. Pääkirjaston lisäksi sieltä löytyvät nuorisotila, asukaspuisto, musiik­ki­leik­ki­koulu ja kunnan työllis­ty­mi­syk­sikön ylläpitämä kahvila.

Pääkirjastossa työskentelee 19 henkilöä. Lisäksi kirjastoauto sijaitsee Fyyrissä ja autossa on kaksi kuljettajaa.

– Pääkirjastossa on vakituisen henkilöstön lisäksi neljä harjoittelijaa ja yksi siviilipalvelushenkilö, kertoo kirjastonhoitaja Sanna Pääkkö.

Pääkön mukaan talossa työskentelee myö kaksi nuoriso-ohjaajaa ja musiikkileikkikoulun opettajaa sekä kolme asukaspuiston työntekijää.  Fyyrin kahvilassa työskentelee neljä henkilöä ja harjoittelijoita.

Mistä talon nimi Fyyri oikein tulee? Nimi syntyi nimikilpailun ehdotusten pohjalta.  Nimiehdotuksia ollivat muun muassa Majakka ja Fyr. Ja Fyyri, urbaanisanakirjan mukaan se liittyy merenkulkuun ja tarkoittaa tulipesää.