Siirry sisältöön

Tällä viikolla kuullaan, miten reilusta kaupasta tehdään vielä reilumpaa

Reilun kaupan viikko on jälleen täällä! JHL tukee Reilua kauppaa, jotta työelämä olisi reilua niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Reilun kaupan viikko herättelee suomalaisia miettimään, miksi kaupassa kannattaa valita reilumpi tuote.

JHL kannattaa Reilua kauppaa, koska ammattiliitto haluaa edistää reilua työelämää Suomessa ja maailmalla. Tuottajille Reilu kauppa tarkoittaa oikeudenmukaisempia työskentelyolosuhteita ja elämiseen riittävää palkkaa. JHL on Reilun kaupan jäsenjärjestö.

Tänä vuonna Suomen Reilu kauppa halusi saada myös tuottajat pohtimaan sitä, miten kansainvälisestä bisneksestä saadaan tehtyä entistä reilumpaa. Lokakuussa järjestetyssä Reset the Biz -tapahtumassa kahvin- ja viinintuottajat pohtivat yhdessä suomalaisten ravintola-alan ammattilaisten kanssa, mikä olisi reilua sekä ympäristöystävällistä liiketoimintaa.

– Uusi viljelijäsukupolvi on jo muuttanut kahvibisnestä. Ei ole muuta tapaa toimia, kuin se, että kunnioitamme ympäristöä ja ihmisiä, Reilun kaupan kahvia viljelevä Hugo Chinchero Boliviasta toteaa Reset the Biz -keskustelutilaisuudessa.

Vuosittaista Reilun kaupan viikkoa vietetään tänä vuonna 19.–25.10.2020.