Siirry sisältöön

Oulun kaupunginvaltuusto siunasi ateria- ja puhtauspalvelujen palkka-alen ja palvelujen ulkoistamisen puheenjohtajan äänellä

JHL on pettynyt Oulun kaupunginvaltuuston päätökseen ulkoistaa ateria- ja puhtauspalvelut, ICT-palvelut ja koulusihteerit.

Oulun kaupunginvaltuusto päätti maanantain 5.10. kokouksessaan ulkoistaa kaupungin ateria- ja puhtauspalvelut, ICT-palvelut sekä palveluksessaan olevat koulusihteerit. Kaikista ulkoistuskohteista äänestettiin ja tiukin tulos syntyi ateria- ja puhtauspalveluista. Kun valtuutettujen äänet menivät tasan, ratkaisi valtuuston puheenjohtajan ääni ulkoistamisen puolesta.

JHL kummastelee, miksi yksi valtuutetuista poistui salista juuri ennen ateria- ja puhtauspalvelujen ulkoistamisasian käsittelyä ja äänestystä. JHL:n mielestä käytös osoittaa outoa vastuunkantamista. Kysymys oli kuitenkin päätöksestä, joka koskee sekä työntekijöitä että palveluja käyttäviä kaupunkilaisia.

JHL taisteli Oulun ulkoistamispäätöksiä vastaan lakoilla kahteen eri otteeseen. Ensin ateria- ja puhtauspalvelun työntekijät olivat yhden päivän lakossa 24.9. Sitten kaikki Oulun kaupungin palveluksessa olevat JHL:läiset työntekijät olivat kolmen päivän lakossa 30.9.–2.10.

JHL jatkaa edelleen vaikuttamistyötään Oulussa.