Siirry sisältöön

JHL-yhdistykset digiaikaan – koulutus etäkokouksien järjestämiseen alkaa pian

JHL ja JHL-opisto yhteistyössä TSL -opintokeskuksen kanssa johdattavat liiton yhdistykset digiloikkaan, jonka jälkeen yhdistyksillä on hyvät valmiudet järjestää kokouksensa etänä, verkossa. Koulutus on osallistujille maksuton ja se viedään tiiviinä läpi vielä tänä syksynä.

Koronaepidemia on tänä vuonna asettanut yhdistykset haasteellisen tilanteen eteen, kun kokoontumisia on rajoitettu tartuntojen ehkäisemiseksi. JHL ja JHL-opisto ovat päättäneet tukea yhdistyksiä, jotta ne parantaisivat jäsentensä mahdollisuuksia osallistua yhdistysten kokouksiin ja mahdollistaisivat yhdistysten hallitusten etäkokoukset. Yhdessä TSL -opintokeskuksen kanssa liitto ja opisto ovat suunnitelleet Yhdistysten digiloikka – näin järjestät kokouksen verkossa -koulutuksen.

Digiloikkakoulutus koostuu aloituswebinaarista, lähiopetusjaksosta ja neljästä etäjaksosta. Webinaari ja etäkoulutukset ovat iltaisin ja lähiopetusjakso paikkakunnasta riippuen joko arki-iltana tai lauantaipäivänä.

Liitto ja JHL-opisto maksavat yhdistyksille Microsoft Office 365/Teams -ohjelman lisenssin ensimmäiseksi vuodeksi.

− Suosittelemme, että ainakin kaksi henkilöä/yhdistys osallistuisi tähän koulutukseen. Silloin osaaminen ei olisi yhden henkilön harteilla ja koulutuksen käyneillä olisi tukea toinen toisistaan etäkokousten järjestämisessä, sanoo JHL-opiston apulaisrehtori Janne Hernesniemi.

Ilmoittautua voi vaikka heti

Ilmoittautuminen kaikille jaksoille on jo mahdollista.

− Aloituswebinaari järjestetään jo 15. lokakuuta. Webinaarissa käydään läpi Office 365/Teams -ohjelma ja käsitellään osallistujien koulutukseen kohdistuvia odotuksia, toiveita ja tavoitteita. Osallistujamäärässä ei ole rajoituksia, webinaarihan järjestetään verkossa, Hernesniemi kertoo.

Lähiopetusjakso on vapaaehtoinen. Jaksoja järjestetään yhdeksällä eri paikkakunnalla  JHL:n aluetoimistojen mukaan.

− Suosittelen lämpimästi lähiopetusta niille henkilöille, jotka tuntevat epävarmuutta laitteiden käyttämisessä. Opetus tapahtuu pienryhmissä, ja koronatilanteen takia otamme huomioon turvavälit ja huolehdimme tehostetusta hygieniasta, Janne Hernesniemi korostaa.

Koulutukseen tulijat ilmoittautuvat paikkaan, joka on lähinnä omaa paikkakuntaa.  JHL-opisto korvaa lähiopetukseen tulevien matkakustannukset opiston käytäntöjen mukaan.

Yhdistysten digiloikka – näin järjestät kokouksen verkossa -koulutuksessa etäjaksoja on neljä. Jokaisella jaksolla on oma aiheensa, muun muassa etäkokouksen tekniikka, kokouksen järjestäminen, päätöksenteko, asiakirjahallinta ja tietoturva.

Janne Hernesniemi toivoo, että yhdistykset tarttuisivat tilaisuuteen ja ilmoittautuisivat koulutukseen. Hernesniemen mukaan ruotsinkielisille yhdistyksille samanlainen koulutus on tulossa vuoden 2021 puolella.

− Emme tiedä, kuinka kauan joudumme elämään koronavaikutusten alla. Kenties nykytilanteesta ja erikoisjärjestelyistä tulee uusi normaali. Siksi on hyvä opetella uusia toimintatapoja, hän sanoo.

Katso tästä ajankohdat ja paikat – ja ilmoittaudu mukaan.

Lisätietoja: apulaisrehtori Janne Hernesniemi, 050 3611 019