Siirry sisältöön

Lyhenikö työaikasi?

Työajan pidennys poistui kunta-alan virka- ja työehtosopimuksesta KVTES:sta 30.8.2020. Jos KVTES on työehtosopimuksesi, työaikajaksosi vaikuttaa siihen, milloin työaikasi tulee suunnitella uuden lyhyemmän työajan mukaan.

Kiky-tunnit poistuivat KVTES:stä 30.8.2020. Kunta-alan virka- ja työehtosopimusta noudattavien JHL:läisten työaikajakso vaikuttaa siihen, milloin uusi työaika pitää suunnitella lyhyemmän työajan mukaan. Katso kuvasta ja sivun lopussa olevista liitteistä, miten muutos astuu eri tilanteissa voimaan.

Jos mietit, miten työaikasi kuuluu muuttua, muistele, millainen se oli ennen kuin kiky-tunnit, eli työajan pidennys astui voimaan. Kiky-tuntien myötähän 1.2.2017 viikkotyöaikaan tuli 30 minuutin pidennys, jonka  työnantajat lisäsivät työpäivään eri tavoin ( työpäivään, viikkoon tai esimerkiksi lauantaina tapahtuvaa koulutusta tms.)

Mikäli sinulle herää kysyttävää työajastasi, ota ensin yhteyttä esimieheesi ja tarvittaessa luottamusmieheen.

KVTES ja kiky-tuntien poistuminen työajasta

KVTES työaikakysymykset