Siirry sisältöön

JHL-bonuspalkinnot palkitsee jäsenet onnistuneesta jäsenhankinnasta

JHL on uudistanut jäsenhankintaan kannustavaa järjestelmäänsä. Syyskuun 1. päivästä alkaen JHL-bonuspalkinnot on entistä helpommin kaikkien liiton jäsenten saatavilla.

Aiemmin JHL Awardsina tunnettu liiton jäsenhankinnan kannustinjärjestelmä  on  uudistunut. JHL-bonuspalkinnot on nyt helpommin jäsenten saatavilla liiton nettisivuilta, palkintopisteisiin on tehty tasokorotus ja järjestelmään kerätyt pisteet ovat voimassa kaksi vuotta. JHL-bonuspalkintojen tarkoituksena on kannustaa jäseniä aktiiviseen jäsenhankintaan. Palkinnot ovat tunnustus onnistuneesta jäsenhankinnasta.

jhl.fi/bonukset

− Yleisin syy olla liittymättä ammattiliittoon on, että kukaan ei ole kysynyt jäseneksi. Me kannustamme jäseniämme korjaamaan tilanteen ja kysymään. Ja kun uusi jäsen sitten liittyy liittoon, annamme jäsenen hankkineelle tunnustusta palkitsemalla hänet, kertoo JHL:n järjestämispäällikkö Pertti Paajanen.

Paajasen mukaan jäsenhankinta usein mielletään yhdistyksissä aktiivisesti toimivien asiaksi, mutta totuus on toinen.

− Kaikki JHL:n jäsenet ovat tervetulleita jäsenhankkijoiksi, olivatpa he jo työelämässä tai vasta opiskelemassa ammattiin. Ja jos toiminta innostaa, voi omalle yhdistykselle ilmoittaa halukkuudesta laajempaankin toimintaan, hän kannustaa.

Aktiivinen jäsenhankinta kerryttää pisteitä

JHL-bonuspalkinnot perustuu pisteisiin. Mitä enemmän jäseniä hankkii, sitä enemmän saa pisteitä. Mitä enemmän on kerännyt pisteitä, sitä arvokkaampia palkintoja voi bonuspalkinnoista lunastaa.

Jo ansiotyössä olevista jäsenistä jäsenhankkija saa jatkossa  30 pistettä ja opiskelijajäsenistä 12 pistettä. Yhden pisteen arvo on yksi euro. Pisteet kirjautuvat jäsenhankkijan tietoihin maksavien jäsenten osalta siinä vaiheessa, kun ensimmäinen jäsenmaksu on maksettu. Opiskelevien jäsenten osalta pisteet kirjautuvat heti.

Kahdesta asiasta JHL:n järjestämispäällikkö muistuttaa jäsenhankintaa aloittavia jäseniä

− Kun uusi jäsen on liittymässä JHL:ään, on jäsenhankkijan muistettava liittää myös oman jäsennumeronsa  liittymislomakkeeseen. Jälkikäteen ei pisteitä voi enää pyytää.

Ja se toinen asia, josta Paajanen muistuttaa, on verottaja.

− Mikäli palkintojen summa ylittää vuodessa 100 euroa, maksetaan niistä veroa.  JHL ilmoittaa lunastettujen tuotteiden arvon verottajalle vuosittain. Veroseuraamuksista vastaa jäsenhankkija sitten itse.

JHL-bonuspalkintoihin ja jäsenhankintaan voi tutustua liiton nettisivuilla jhl.fi/bonukset. Sivu löytyy liiton nettisivuilta jhl.fi/jasenyys/jhl-bonuspalkinnot.

Katso myös: Jäsenhankinta