Siirry sisältöön

JHL-opisto siirtyy etäopetukseen 11.9.2020

JHL-opisto siirtyy etäopetukseen syyskuun 11. päivästä alkaen. Etänä JHL:n jäseniä koulutetaan tämän vuoden loppuun saakka.

Huononevan koronatilanteen takia JHL-opiston syyskauden kurssit muuttuvat 11.9.2020 jälleen etäopetukseksi. Opetuksen siirtyminen nettiyhteyksien päähän koskee sekä JHL-opiston kursseja että aluetoimistojen järjestämiä koulutuksia.

− Mikäli koronatilanne sen sallii, pieniä paikallisia koulutuksia voidaan järjestää. Tällaisia olisivat yhdistysten omat paikalliset koulutustilaisuudet, kertoo JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen.

Henkilöiden, jotka ovat jo ehtineet ilmoittautua syksyn kursseille ei tarvitse enää ilmoittautua uudelleen. Heille ilmoitetaan, että lähiopetukseksi tarkoitettu kurssi on muuttunut pidettäväksi etänä. Etäopetukseen osallistuva saa ennen koulutuksen alkamista linkin sähköpostiinsa.

− Etäopetusta varten osallistujilla pitää olla tietokone ja nettiyhteys. Mikrofonilliset kuulokkeet olisi hyvä olla käytössä, mutta se ei ole välttämätöntä, Karjalainen toteaa.

Luottamusmiesten keskusteltava työnantajansa kanssa etäopetuksesta etukäteen

JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen muistuttaa, että luottamusmiesten on käytävä keskustelu työnantajansa kanssa koulutuksen siirtymisestä etäopetukseen.

− Aktiiviemme on tärkeää käydä keskustelu etukäteen, ennen koulutuksen alkua. Palkalliseksi sovitut koulutukset pidetään etänä samoina aikoina kuin ne olisivat olleet lähiopetuksena, Karjalainen muistuttaa.

Mistä neuvoja?

Lisätietoja etäopetukseen siirtymisestä JHL:n jäsenet voivat kysyä JHL:n kurssineuvonta numerosta  010 7703 510, ma–to kello 10–14. Tiedusteluja voi tehdä myös nettilomakkeella.

Tulossa työhyvinvoinnin webinaarisarja

JHL toteuttaa syksyn 2020 aikana 4-osaisen webinaarisarjan, jossa pureudutaan JHL:n jäsenten työhyvinvointiin ja jaksamiseen. Yhden tunnin mittaisia webinaareja järjestetään kerran kuussa. Luennoitsijat ovat suomalaisia työhyvinvoinnin asiantuntijoita.

JHL:n jäsenet voivat osallistua yhdelle tai useammalle luennolle, ja jokainen jäsen alasta riippumatta on tervetullut kuuntelemaan lähetyksiä. Ilmoittautuminen webinaareihin tapahtuu omaKoulutuksessa normaaliin tapaan.

Webinaarien ajankohdat ovat:

  • 22.9. klo 17 -18 Hermosto 101 – hengityksellä huippukuntoon!  Luennoimassa hyvinvointivalmentaja, liikemies Ossi Valpio
  • 20.10. klo 17–18 Oman hyvinvoinnin ja jaksamisen edistäminen poikkeusaikana, luennoitsijana dosentti Marja-Liisa Manka
  • 12.11. klo 17–18 Palaudu & vahvistu, luennoitsijana tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä Kaisa Jaakkola
  • 17.12. klo 17–18 Voimana toivo, luennoitsijana psykoterapeutti Maaret Kallio

Webinaareihin osallistuneiden kesken arvotaan luennoitsijoiden kirjoja.