Siirry sisältöön

Kodin ja työpaikan välisillä matkoilla tarvittavat maskit saa vähentää verotuksessa

Verohallinto on linjannut, että työntekijät voivat vähentää kodin ja työpaikan välisille matkoille ostetamansa maskit verotuksessa. Vähennyksen määrä on kaksi euroa työpäivää kohti.

Kodin ja työpaikan välisillä matkoilla tarvittavat maskit voi vähentää verotuksessa. Verohallinto on linjannut, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 13.8. antama suositus on riittävä ehto vähennyksen tekemiselle. Vähennyksen määrä on kaksi euroa työpäivää kohti.  Vähennyksen voi tehdä, mikäli työnantaja ei tarjoa työtekijälle maskia näitä matkoja varten, ja työntekijälle aiheutuu maskien hankinnasta kustannuksia.

Maskien kuluja voi vähentää vain niiltä kodin ja työpaikan välisiltä matkoilta, jotka on tehty 13.8.2020 jälkeen. Tuona päivänä Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos antoi maskisuosituksensa. Verotuksessa vähennyksen voi tehdä matkakuluissa.

− Maskikuluja voi vähentää kaksi euroa jokaiselta päivältä, joina työntekijä on kulkenut julkisella kulkuvälineellä kodin ja työpaikan välisen matkan itse ostamaansa maskia käyttäen. Kahden euron vähennyksiin ei tarvita erillistä selvitystä, verohallinnon linjauksessa sanotaan.

Katso verohallinnon linjaus: Työntekijä voi vähentää kasvomaskeista aiheutuneita kuluja verotuksessa