Siirry sisältöön

Yt- ja työsopimuslain väliaikaisille muutoksille jatkoa yksityisellä sektorilla

Yt- ja työsopimuslain väliaikaiset muutokset jatkuvat yksityisellä sektorilla heinäkuun alusta aina vuoden 2020 loppuun saakka. Muutokset koskevat yt-menettelyn neuvotteluaikoja, lomautusilmoitusaikoja, takaisinottoelveollisuutta, määräaikaisten irtisanomista sekä työsuhteen päättämistä koeaikana.  

Eduskunnan päätöksellä viime huhtikuussa tehtyjä työsopimus- ja yt-lain väliaikaisia muutoksia jatketaan heinäkuun alusta tämän vuoden loppuun saakka. Eduskunta päätti väliaikaisten muutosten jatkamisesta juhannuksen jälkeen ja presidentti hyväksyi jatkoajan perjantaina 26. kesäkuuta.

Muutokset koskevat yksityisellä sektorilla seuraavia asioita:

  • lomautusilmoitusaika on lyhentynyt 14 päivästä viiteen päivään
  • yhteistoimintaneuvottelujen vähimmäisneuvotteluaika on lomautustilanteissa lyhentynyt 14 päivästä tai 6 viikosta viiteen päivään
  • määräaikainen työntekijä voidaan lomauttaa
  • työsopimus voidaan koeaikana purkaa tuotannollisista ja taloudellisista syistä
  • epidemian aikana irtisanottujen työntekijöiden takaisinottovelvollisuusaika on väliaikaisesti pidentynyt neljästä kuukaudesta yhdeksään kuukauteen

Mikäli työehtosopimuksessa on sovittu esimerkiksi tietystä lomautusilmoitusajasta, se pätee laeista huolimatta. TES-määräykset ajavat siis poikkeamislakien yli.

Julkinen sektori on rajattu kokonaan muutosten ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kunta-alalla lomautusmenettely on normaalikäytännön mukainen.

Lomautuksista ja yt-menettelystä lisää nettisivullamme Koronaviruksen leviämisen vaikutukset työhön