Siirry sisältöön

Pitkä maraton johti ratkaisuun: Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta vihdoin neuvottelutulos

Sovun saavuttaminen yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta vaati yhteensä peräti 26 neuvottelukertaa.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta syntyi ratkaisu myöhään tiistai-iltana 23. kesäkuuta. Sovun saavuttaminen vaati yhteensä peräti 26 neuvottelukertaa.

Neuvotteluosapuolten hallinnot käsittelevät neuvottelutuloksen kukin omien sääntöjensä mukaisen aikataulun puitteissa. Neuvottelutuloksesta kerrotaan tarkemmin, kun hallinnot ovat hyväksyneet tuloksen.

– Sopimuskierros oli pitkä ja haastava. Olen todella helpottunut tuloksen syntymisestä, kertoo vastaava sopimusasiantuntija Kari Bagge.

Työntekijöitä sopimuksessa edustavat JHL, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ja Sosiaalipalvelualan allianssi Salli. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala Hali.

Sosiaalialan ammattilaiset työskentelevät muun muassa lähihoitajina, henkilökohtaisina avustajina, hoiva-avustajina, hoitajina, välinehuoltajina, ohjaajina ja geronomeina. Yksityisiä sosiaalipalveluja tuottavia toimipaikkoja on Suomessa tuhansia. Alan työpaikkoja ovat esimerkiksi yksityiset päiväkodit, ensi- ja turvakodit, päihdehuoltolaitokset sekä palvelutalot ja ryhmäkodit.

Lisätiedot:

Kari Bagge, vastaava sopimusasiantuntija, 044 773 6190

Voit seurata JHL:n neuvotteluiden etenemistä sivulta jhl.fi/talkootonohi.