Siirry sisältöön

JHL haluaa neuvotella sosiaalipalvelualalle työehdot juhannuksen jälkeen – Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei koske JHL:n jäseniä

JHL ei käynnistä työtaistelutoimia kesken neuvottelukierroksen. Jos yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ei synny juhannuksen jälkeisellä viikolla, liitto arvioi tilannetta uudestaan.

Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry (Tehy, Super ja Erto) on tänään torstaina 18. kesäkuuta 2020 julistanut jäseniään koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon työpaikoille, joissa sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei koske JHL:n jäseniä.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut ovat edelleen käynnissä. Osapuolet neuvottelevat tänään torstaina, ja seuraava neuvottelukerta on sovittu ensi viikon tiistaiksi 23. kesäkuuta.

Jos neuvottelut eivät edisty tämän ja ensi viikon kuluessa, JHL arvioi tilannetta uudestaan.

JHL ei käynnistä työtaistelutoimia kesken neuvottelukierroksen, vaan pyrkii pääsemään ratkaisuun uudesta työehtosopimuksesta neuvotteluteitse. On myös huomioitava, että koronaepidemia on yhä olemassa, vaikka Sanna Marinin hallitus purki valmiuslainsäädännön. Mikäli neuvottelut eivät edisty tämän ja ensi viikon kuluessa, JHL arvioi tilannetta uudestaan.

JHL:n jäsenet, jotka työskentelevät yksityisellä sosiaalipalvelualalla ovat saaneet eilen keskiviikkona jäsenkirjeen, jossa neuvottelutilannetta on avattu tarkemmin.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvotteluissa työntekijöitä edustavat JHL, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ja Sosiaalipalvelualan allianssi Salli. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala Hali.

Lisätietoja:

Kari Bagge, vastaava sopimusasiantuntija, kari.bagge@jhl.fi