Siirry sisältöön

Uusi, opastava verkkosivusto paremman sisäilman puolesta julki

Työturvallisuuskeskuksen sisäilmaryhmä on julkaissut uuden Parempi sisäilma -verkkosivuston työpaikkojen tueksi sisäilma-asioiden käsittelyyn. Sivusto on tarkoitettu paitsi työsuojelutoimijoille ja esimiehille myös kaikille muille.

Parempi sisäilma -sivusto on kehitetty työelämälähtöisesti yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Tavoitteena on tarjota käytännönläheistä tietoa ja helppo pääsy tiedon äärelle. Uusi sivusto pyrkii vastaamaan lukijan kysymyksiin ja auttamaan vaikean asian alkuun.

– Sivustolle on koottu tarkistuslistoja ja ohjeita, jotta iso ja monimutkainen asia olisi helpommin käsitettävä ja käsiteltävä, kertoo JHL:n työelämäasiantuntija, sisäilmaryhmän varapuheenjohtaja Tuula Haavasoja.

Sivustolta löytyvien tarkistuslistojen avulla työntekijä, esimies, työnantaja, työsuojeluvaltuutettu ja työsuojelupäällikkö pääsevät kiinni sisäilmahaittojen ennalta ehkäisyyn tai mahdollisen sisäilmaongelman ratkaisemisen alkuun.

– Työyhteisön ja henkilöstön näkökulmasta Parempi sisäilma -sivuston valtteja ovat varhainen asioihin tarttuminen ja yhteistoiminnallisuuden tärkeydestä muistuttaminen, Haavasoja kiteyttää.

Kun asiat saadaan hoidettua kuntoon jo ennen kuin haitta muuttuu ongelmaksi, voitetaan paitsi aikaa, myös estetään turhien pelkojen leviäminen työyhteisössä. Samasta syystä työsuojelun yhteistoiminta tulee kytkeä heti mukaan. Selvittelyyn ja korjaamiseen kuluu usein paljon aikaa, jolloin tiedon puute kylvää helposti epäluottamusta. Avoimuus asioiden käsittelyssä kannattaa – myös sen kertominen, ettei kaikkea vielä tiedetä eikä osata.

– Parempi sisäilma –sivusto  on ennakoivaa työtä. Ensi vuonna jatkamme hankettamme seuraavaan askeleeseen, eli miten toimia siinä vaiheessa, jos haitta onkin päässyt muuttumaan ongelmaksi, Haavasoja kertoo.

JHL:n työelämäasiantuntija Tuula Haavasoja suosittelee lämpimästi tutustumista sivustoon.

Lisätiedot:
työelämäasiantuntija Tuula Haavasoja, 040 3101 245