Siirry sisältöön

AVAINTES voimassa, SOTE ry:n julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei koske JHL:n jäseniä

SOTE ry (Tehy, Super, ERTO) on tänään 10.6.2020 julistanut jäseniään koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon AVAINTES:n sopimusalalle sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen työpaikoille. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei koske JHL:n jäseniä.

SOTE ry (Tehy, Super, ERTO) on tänään 10.6.2020 julistanut jäseniään koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon AVAINTES:n sopimusalalle sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen työpaikoille. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei koske JHL:n jäseniä.

AVAINTES:n sopijaosapuolet (JHL, JUKO, JYTY, OAJ, KTN sekä työnantajia edustava AVAINTA) pääsivät AVAINTES:n soveltamisalalla sopimusratkaisuun 29.5.2020.

AVAINTES on voimassa 1.4.2020–28.2.2022. Sopimuskauden ensimmäinen palkantarkistusajankohta on 1.8.2020, jolloin maksuun tulee yleiskorotus 26 euroa, kuitenkin vähintään 1,22 %. Kiky-tunnit poistuvat 17.8.2020.

Voimassa olevaa AVAINTES:ta noudatetaan AVAINTA ry:n jäsenyhteisöissä, siis myös sosiaali- ja terveyspuolella sekä varhaiskasvatuksessa.

SOTE ry ei ole toistaiseksi hyväksynyt neuvottelutulosta AVAINTES:n kanssa samansisältöisessä TSNTES:ssa, jota sovelletaan vain SOTE ry:n omiin jäseniin sosiaalialalla ja erikseen nimetyissä kolmessa sairas- / kuntoutuskodissa. Näin ollen SOTE ry:llä ei ole neuvotteluoikeuksia terveysalalla eikä varhaiskasvatuksessa.

Lisätietoja: sopimusasiantuntija Riitta Rautiainen, riitta.rautiainen@jhl.fi