Siirry sisältöön

Tällainen on uusi Avaintes – ensimmäiset palkankorotukset elokuun alussa, kiky-tunnit poistuvat

Avaintan työehtosopimus on voimassa helmikuun 2022 loppuun asti ja siihen sisältyy yleisen linjan mukaiset palkankorotukset.

Sekä työntekijöiden että työnantajan edustajat ovat hyväksyneet Avaintan uuden työehtosopimuksen (Avaintes). Sopimus on voimassa vuoden 1.4.2020­­–28.2.2022. Se tuo sopimuksen piiriin kuuluville yleisen linjan mukaiset palkankorotukset. Lisäksi kilpailukykysopimukseen kuuluneet palkattomat kiky-tunnit poistuvat.

Avaintesin neuvottelevat työntekijäpuolella JHL:n lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Tekniikan ja peruspalveluiden neuvottelujärjestö KTN.

Alla on esiteltynä sopimukset tärkeimmät kohdat. Kokonaisuudessaan pääset tarkastelemaan Avaintan työehtosopimusta alta:

Avainta neuvottelutulos esittely

1 Sopimuskausi

Sopimus on voimassa 1.4.2020–28.2.2022

2 Palkankorotukset

Sopimuskaudelle on sovittu kaksi yleiskorotusta. Työntekijöiden peruspalkka tai siihen rinnastettavaa kuukausipalkkaa korotetaan 1.8.2020 26 euroa, vähintään 1,22 prosenttia ja 1.4.2021 1,0 prosenttia. Työehtosopimuksen vähimmäisperuspalkkaa korotetaan edellä mainituilla prosenteilla samoina ajankohtina.

Palkkaryhmittelyliitteen (liite 1) vähimmäisperuspalkkoja korotetaan yleiskorotuksia 1.8.2020 ja 1.4.2021 vastaavasti.

Sopimuskaudelle on sovittu yksi paikallisesti jaettava järjestelyerä 1.4.2021 0,8 prosenttia paikallisten palkkausjärjestelmien edelleen kehittämiseen sekä paikallisten palkkausepäkohtien korjaamiseen.

Luottamusmieskorvausta ja työsuojeluvaltuutetun korvausta korotetaan 1.8.2020 3,04 prosenttia.

3 Kiky-tunnit poistuvat

Kilpailukykysopimuksen mukaiset työajanpidennykset poistuvat. 17. elokuuta 2020 alkaen palataan noudattamaan sitä säännöllistä työaikaa, joka oli voimassa ennen kilpailukykysopimusta.

Lisätietoja:

Riitta Rautiainen, sopimusasiantuntija, 0400 602 736