Siirry sisältöön

Tällainen on Liikenneturvan uusi työehtosopimus: Ensimmäiset palkankorotukset heti voimaan

Liikenneturvan työehtosopimus on voimassa vuoden 2022 alkuun ja se tuo sopimuksen piiriin kuuluville yleisen linjan mukaiset palkankorotukset.

Sekä työntekijöiden että työnantajan edustajat ovat hyväksyneet Liikenneturvan uuden työehtosopimuksen. Liikenneturvan työehtosopimus on voimassa vuoden 2022 alkuun ja se tuo sopimuksen piiriin kuuluville yleisen linjan mukaiset palkankorotukset. Kilpailukykysopimukseen liittyvät palkattomat kiky-tunnit poistuvat.

Työntekijän sopijaosapuolena ovat JHL ja Julkisalojen koulutettujen etujärjestö Juko. Työnantajaa edustaa Palvelutyönantajat Palta.

Esittelemme alla uuden sopimuksen tärkeimmät kohdat. Kokonaisuudessaan pääset tarkastelemaan esittelyä Liikenneturvan työehtosopimuksesta pdf-tiedostona alta:

Liikenneturvan työehtosopimus 2020 esittely (pdf, 467 kt)

1 Sopimuskausi

Uusi sopimuskausi alkaa heti ja päättyy 31. tammikuuta 2022.

2 Näin palkat nousevat

1.5.2020

Palkkoja korotetaan 1,4 % suuruisella yleiskorotuksella.

1.6.2021

Luottamusmiehet ja työnantaja neuvottelevat ja sopivat vuoden 2021 palkkaratkaisusta paikallisesti. Tavoitteena on tukea palkkapoliittisia tavoitteita, palkkauksen kannustavuutta ja oikeudenmukaisuutta sekä oikaista mahdollisia vinoumia.

Mikäli paikalliseen sopimukseen ei päästä, palkkoja korotetaan 1. kesäkuuta 2021 1,8 %. Tästä 0,9 % kohdennetaan yleiskorotuksena ja 0,9 % yrityskohtaisena eränä, jonka jakamisesta työnantaja päättää.

3 Kiky poistuu

Työajan pidentämistä koskenut, kilpailukykysopimukseen liittynyt määräys poistetaan kokonaan. Näin työnantaja ei enää voi velvoittaa tekemään palkattomia niin sanottuja kiky-tunteja.

Työnantaja voi kuitenkin osoittaa toimihenkilölle normaalin työajan lisäksi enintään 16 tuntia työaikaa koko henkilöstön koulutus- ja virkistyspäiviä varten. Näistä työtunneista maksetaan yksinkertainen tuntipalkka.

Lisätiedot:

Reijo Tamminen, sopimusasiantuntija, 050 316 7634

Voit seurata JHL:n neuvotteluiden etenemistä koko kierroksen ajan sivulta jhl.fi/talkootonohi