Siirry sisältöön

Hyvä kiertämään -kampanja käynnistyy – Kunta-alan ammattilainen: Ilmianna työpaikkasi hieno kehittämisteko tai kerro idea

Hyvä kiertämään -kampanjan tarkoituksena on levittää hyviä käytäntöjä, joista muut voivat saada uusia ideoita työhönsä. Tule mukaan!

Kunta-alalla alkaa kampanja, jossa laitetaan hyvä kiertämään. Kampanja kerää kehittämistekoja työelämästä 18. toukokuuta – 14. kesäkuuta. Kampanjasta vastaa kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020.

Tarkoituksena on levittää hyviä käytäntöjä, joista muut voivat saada uusia ideoita työhönsä. Parhaat teot palkitaan Hyväntekijät-kunniakirjalla kesäkuun lopussa virtuaaligaalassa.

Työelämä on ollut murroksessa pitkään, mikä vaatii jatkuvaa kehittämistä. Lisäksi koronaepidemian aikainen poikkeustila on vaikuttanut merkittävästi työn tekemisen tapoihin.

– Kuntatyön hyvät ratkaisut kannattaa tuoda esille, jotta jokaisen ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Jakamalla kehittämisteot kaikkien käyttöön, voi auttaa jotakin toista, sanoo Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Laita hyvä kiertämään: Kerro, miten teillä kehitetään

Hyvä kiertämään -kampanjassa kuka tahansa voi kertoa kehittämisideansa ja ratkaisunsa Tekojen torilla. Tekojen tori on sivusto, jossa on yli 600 tarinaa työelämän kehittämisestä eri puolilta Suomea.

Viime syksyn Tekoja tiskiin -kampanjan tuloksena Tekojen torille saatiin 142 kehittämistekoa. Parhaimmat teot ja tekijät palkittiin gaalassa, joka keräsi paikan päälle yli satahenkisen yleisön.

– Syksyn kampanja oli menestys. Halusimme laittaa uuden kampanjan pystyyn, koska nyt jos koskaan kunta-alalla tarvitaan hyviä tekoja, Anna-Mari Jaanu kannustaa.

JHL on Kuntekossa mukana osana Julkisen alan unioni JAU:ta.Lisäksi mukana ovat KT Kuntatyönantajat, kunta-alan pääsopijajärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote. Kunteko-ohjelman päärahoittaja on Euroopan Sosiaalirahasto.

Lisätietoja:

kunteko.fi/hyvakiertamaan

Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, 050 572 4620
Susanna Koivistoinen, projektitiedottaja, 050 592 5386