Siirry sisältöön

Avaintes-pöydässä yhteinen näkemys neuvotteluratkaisusta – uusi työehtosopimus viittä vaille valmis

Avaintan sopimusaloilla tavoitellaan uutta tes-sopimusta keskiviikkoon 20.5.2020 mennessä.

Avaintes-neuvotteluissa on saavutettu perjantaina 15.5.2020 yhteinen näkemys neuvotteluratkaisusta. Alakohtaiset neuvottelupöydät jatkavat neuvotteluja viikonlopun ja ensi viikon alun aikana. Tavoitteena on, että Avaintan sopimusaloilla on neuvottelutulos keskiviikkona 20.5.2020.

Aiemmin solmitun Avaintesin voimassaolo päättyi maaliskuun lopussa. Neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta on käyty tammikuun loppupuolelta lähtien.

Avaintesin neuvottelevat työntekijäpuolella JHL:n lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Tekniikan ja peruspalveluiden neuvottelujärjestö KTN.

Työnantajapuolella neuvotteleva osapuoli on Avaintyönantajat AVAINTA.

Lisätietoja:

Sopimusasiantuntija Riitta Rautiainen 0400 602 736