Siirry sisältöön

Finavian työehtosopimuksesta neuvottelutulos – palkat nousevat yleisen linjan mukaisesti, kiky poistuu

Finavian uuden työehtosopimuksen kesto on 25 kuukautta. Palkankorotukset noudattavat neuvottelukauden aikana vakiintunutta tasoa.

Finavian yrityskohtaiseen työehtosopimukseen on saavutettu neuvottelutulos tänään torstaina 14. toukokuuta. Finavia on lentoasemia ylläpitävä valtionyhtiö.

Tulos on niin sanotun yleisen linjan mukainen, eli palkankorotukset mukailevat neuvottelukauden aikana vakiintunutta tasoa.

Sopimuksen kesto on 25 kuukautta. Tänä aikana palkat nousevat 3,3 prosenttia. Kilpailukykysopimukseen liittyvät kiky-tunnit poistuvat 1. kesäkuuta 2020 alkaen.

Lisäksi neuvottelutulos sisältää tekstimuutoksia eli muutoksia työehtosopimuksen kohtiin, jotka eivät liity suoraan rahaan vaan esimerkiksi työssä jaksamiseen ja työhyvinvointiin.

Finavia ehti olla sopimuksettomassa tilassa 1. helmikuuta 2020 alkaen ja neuvottelut mutkistuivat koronakriisin aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Tänä aikana alalla noudatettiin edellistä työehtosopimusta.

Neuvottelutulos on menossa hallintojen hyväksyttäväksi

Finavian yrityskohtaisessa sopimuksessa sopijaosapuolina työnantajaa edustivat Finavia/Palvelualojen työnantajat Palta ja työntekijöitä Julkisen ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Pro sekä Ylemmät toimihenkilöt YTN.

Tulos on seuraavaksi menossa neuvotteluosapuolten hallintojen hyväksyttäväksi. Tämän jälkeen tuloksesta tiedotetaan tarkemmin.

Lisätiedot:

Jussi Päiviö, sopimusasiantuntija, 040 578 5916