Siirry sisältöön

Myös sähköala hyvästelee kikyn: Tällainen on energiatyöntekijöiden uusi työehtosopimus

Energia-, ICT- ja verkostoalan työehtosopimus syntyi hartaan väännön tuloksena. Sopimus tuo työntekijöille yleisen linjan mukaiset palkankorotukset.

Sekä työntekijöiden että työnantajien edustajat ovat hyväksyneet energia-, ICT- ja verkostoalan työntekijöiden työehtosopimuksen.

Uuden sopimuksen ansiosta työntekijöiden palkat nousevat niin sanotun yleisen linjan mukaisesti, eli palkankorotusten taso mukailee neuvottelukauden aikana vakiintunutta tasoa. Kilpailukykysopimukseen liittyneet palkattomat kiky-tunnit poistuvat.

Sopimus syntyi hartaan väännön tuloksena, ja ala ehti olla useita kuukausia sopimuksettomassa tilassa, eli töitä tehtiin edellisen sopimuksen ehdoilla. Osapuolet saavuttivat sovun viimein 6. toukokuuta.

Työntekijöitä neuvotteluissa edustivat JHL ja Sähköalojen ammattiliitto. Työnantajia edustivat Energiateollisuus ja Palvelualojen työnantajat Palta.

Alla on tärkeimpiä poimintoja uudesta työehtosopimuksesta. Tästä pdf-tiedostosta pääset tarkastelemaan neuvottelutulosta tarkemmin:

Energia-alan neuvottelutulos 2020-2022 (pdf, 197 kt)

1 Sopimuskausi

Työehtosopimuksen sopimuskausi on 6.5.2020–31.3.2022.

2 Palkankorotukset

Palkkoja korotetaan sopimuskauden aikana  yleisen linjan mukaisesti yhteensä 3,2 %.

1.9.2020:

Palkat nousevat yleiskorotuksella 1,2 %.

1.8.2021:

Palkat nousevat 2,0 %.  Tästä 1,4 % on yleiskorotusta ja 0,6 % yrityskohtaista erää, jonka jakamisesta päättää työnantaja.

3 Kiky poistuu

Kilpailukykysopimuksessa sovittu 24 tunnin työajanpidennys poistuu.

Lisätietoja:

Kari Lehtinen, sopimusasiantuntija, 050 566 1567

Voit seurata JHL:n neuvotteluiden etenemistä sivulta jhl.fi/talkootonohi.