Siirry sisältöön

JHL: Kuntatyöntekijät eivät saa jäädä sopimuskierroksen maksumiehiksi

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on pettynyt siihen, että kunta-alalle ei torstaina 30.4. saatu ratkaisua. Vaikka valtakunnansovittelijan ratkaisuehdotus oli sisällöllisesti vaikea, olisi se kunta-alalle taannut säädyllisen palkkakehityksen.

JHL vaatii nyt, että Kuntatyönantaja KT kutsuu neuvottelijat pöytään välittömästi . Liitto perää KT:ltä vastuullisuutta, koska palkansaajajärjestötkin ovat toimineet vastuullisesti koronaepidemian takia.

– Tulemme edelleenkin vaatimaan samantasoisia palkankorotuksia kuin muilla aloilla on saatu. Myös kiky-tuntien poisto on listallamme. Kuntatyöntekijät eivät saa jäädä tämän neuvottelukierroksen maksumiehiksi, toteaa liiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Kunta-alan sopimus päättyi maaliskuun lopussa. Ala on sopimuksettomassa tilassa, ja sillä noudatetaan päättyneen sopimuksen työ- ja virkaehtoja. Tämä merkitsee sitä, että kunta-alan henkilöstö edelleenkin tekee kiky-tunteja ilman korvausta.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, p. 040 702 4772

Päivitys 4.5.2020: Valtakunnansovittelijan ratkaisuesitys on nyt julkaistu ja löytyy tästä linkistä.