Siirry sisältöön

Energia-alan neuvotteluissa viimein edistystä, kaikki osapuolet jättivät esityksiä

Edistyminen on tervetullutta, sillä osapuolet tapasivat jo kahdettatoista kertaa ja viime aikoina läpimurtoja ei juuri ole tullut.

Energia-alan työntekijöiden sopimusneuvottelut jatkuivat keskiviikkona 29. huhtikuuta. Neuvotteluosapuolet lähentyivät toisiaan, vaikka ratkaisua ei vielä saavutettu, kertoo sopimusasiantuntija Kari Lehtinen.

Edistyminen on tervetullutta, sillä osapuolet tapasivat jo kahdettatoista kertaa ja viime aikoina läpimurtoja ei juuri ole tullut. Neuvottelun välillä osapuolet ovat pitäneet tahoillaan tuumaustaukoja uuden virran löytämiseksi.

– Kiistan aiheet olivat samoja kuin ennenkin. Joissakin asioissa kuitenkin nyt edistyttiin. Kaikki osapuolet jättivät pöytään esityksiä, Lehtinen kuvailee.

Neuvotteluissa ovat hiertäneet esimerkiksi kilpailukykysopimukseen kuuluvat palkattomat kiky-tunnit ja palkankorotusten rakenne.

Energia-ala on ollut huhtikuun alusta alkaen sopimuksettomassa tilassa. Tämä tarkoittaa, että edellistä työehtosopimusta noudatetaan, kunnes uudesta sopimuksesta on syntynyt sopu.

Neuvotteluissa työntekijöitä edustavat JHL ja Sähköliitto. Työnantajaa edustavat Palvelutyönantajat Palta sekä Energiateollisuus.

Neuvotteluita jatketaan heti vapun jälkeen maanantaina 4. toukokuuta.

Lisätietoja:

Kari Lehtinen, sopimusasiantuntija, 050 566 1567

Voit seurata JHL:n neuvottelujen etenemistä sivulta jhl.fi/talkootonohi.