Siirry sisältöön

JHL mukana: SAK ja sen liitot lahjoittivat sairaanhoitopiireille 230 000 euroa suojavarusteisiin ja laitteisiin

JHL ja muut SAK:n jäsenliitot kantavat huolta suomalaisten toimeentulosta ja jaksamisesta, mutta myös terveydenhuollon kestävyydestä ja työn turvallisuudesta koronakriisin keskellä.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK on osoittanut kahdelletoista sairaanhoitopiirille yhteensä 230 000 euron lahjoituksen tänään keskiviikkona 29. huhtikuuta. JHL on SAK:n jäsenliitto ja mukana lahjoituksessa.

JHL, kuten muutkin SAK:n jäsenliitot, kantaa huolta suomalaisten toimeentulosta ja jaksamisesta, mutta myös terveydenhuollon kestävyydestä ja työn turvallisuudesta koronakriisin keskellä.

SAK oli heti kriisin alussa neuvottelemassa väliaikaisia joustoja työlainsäädäntöön ja osallistuu nyt työhön, jossa suunnitellaan Suomen tulevaisuutta pandemian jälkeen. Liitot ovat tehneet isoja panostuksia, jotta jäsenet saavat turvaa ja tietoa tässäkin tilanteessa.

Apua kaikista kriittisimpään paikkaan

Näiden toimien lisäksi JHL ja muut SAK:n ammattiliitot haluavat tuoda apua juuri tähän hetkeen ja kaikista kriittisimpään paikkaan.

– Lahjoitus auttaa sekä asiakkaita että henkilökuntaa. Kuka tahansa meistä voi nyt joutua sairaalan asiakkaaksi, huomauttaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Sairaanhoitopiirit saivat kertoa itse, mihin niillä on tällä hetkellä kovin tarve. Tuet menevät laitehankintoihin ja suojavarusteisiin.

– Varsinkin suojavarusteet ovat työsuojelunäkökulmasta erittäin tärkeitä, ja siksi olemme iloisia, että voimme olla tässä avuksi, sanoo SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola.

Sairaanhoitopiirit saivat kertoa itse, mihin niillä on tällä hetkellä kovin tarve.

”Otamme tuen kiitollisena vastaan”

Lahjoituksen saajia on 12. Pyysimme heitä kertomaan, miten lahjoitus auttaa heitä.

Asiamies Heikki Oksa, Tampereen yliopistollisen sairaalan tukisäätiö:

”Kiitän SAK:ta lahjoituksesta, jolla voidaan hankkia koronainfektiopotilaiden hoidossa tarvittavia suojavarusteita Tampereen yliopistollisen sairaalan käyttöön. Lahjoituksen avulla voidaan parantaa suojavarusteiden riittävyyttä koronapotilaiden hoidossa.”

Toimitusjohtaja Timo Saksela, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote:

”Henkilöstön ja asiakkaidemme suojaaminen on Eksotelle todella tärkeää. Eksote haluaa kiittää SAK:ta lahjoituksesta suojavarusteiden hankintaa varten.”

Toimitusjohtaja Leila Pekkanen, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä:

”Otamme tuen nöyränä ja kiitollisena vastaan! Työntekijöidemme suojaaminen on meille ensiarvoisen tärkeää ja tuki ohjataan suoraan työntekijöidemme arkeen suojaamalla heitä mahdollisimman tehokkaasti virustartunnoilta, sillä he työskentelevät ”eturintamassa” riskeeraten myös oman terveytensä. Tämä huomionosoitus on meille todella tärkeä ja tuki on konkreettinen.”

Pandemiapäällikkö, tartuntatautilääkäri Hans Gärdström, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote:

”Tuki suunnataan Essotessa vanhus- ja vammaispalvelujen työntekijöiden/asiakkaiden suojautumiseen covidia vastaan. Haluamme suojella kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä taudin suhteen, ja avustus on tärkeä työyhteisöllemme viestinä, että taudin torjumiseen tarvitaan kaikkien tuki.”

 Asiamies Kirsi Pylvänäinen, Keski-Suomen keskussairaalan tukisäätiö:

”Tuki tullaan suuntamaan covid-19-suojavarusteiden hankintaan sekä tarvittaviin laitekoulutuksiin. Tämä lahjoitus on meille erittäin tärkeä ja osoittaa lahjoittajan halun auttaa kaikkia koskettavassa epidemiatilanteessa. Tukisäätiölle tehdyt lahjoitukset mahdollistavat mm. laitehankintoja, joihin ei muuten olisi mahdollisuutta. Jokainen lahjoitus on meille erittäin tärkeä!”

Johtajaylilääkäri Sari Sjövall, Satakunnan sairaanhoitopiiri:

”Olemme hyvin kiitollisia SAK:n tuesta, jolla hankimme tehohoitolaitteita vaikeimmin sairastuneiden potilaiden hoitoa varten. Tuki on meille erittäin tärkeä ja auttaa omalta osaltaan varautumisessa mahdollisesti lisääntyvään tehohoidon tarpeeseen.”

 Sairaalajohtaja Petri Virolainen, Turun yliopistollinen sairaala, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri:

”Suuret kiitokset SAK:lle lahjoituksesta, jonka avulla pystymme turvaamaan koronapotilaiden laadukkaan ja turvallisen vuodeosastohoidon sekä vähentämään muiden sairaalassa hoidettavien potilaiden tartuntariskiä. Käytämme lahjoituksen suoradigitaalisen osastokuvauslaitteen hankintaan. Potilaita ei tämän ansiosta tarvitse siirtää erilliseen kuvantamisyksikköön, saamme säästettyä henkilöstöä, aikaa ja suojavarusteita.”

Lisäksi seuraavat tahot saavat lahjoituksia:

HUS-kuntayhtymä

Pohjois-Suomen terveydenhuollon tukisäätiö

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Kanta-Hämeen keskussairaala

Kymenlaakson sairaanhoitopiiri

Lahjoituksessa mukana ovat:

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT

Paperiliitto

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU

Rautatiealan Unioni RAU

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL

Suomen Merimies-Unioni SMU

Suomen Muusikkojen Liitto

Sähköliitto

Teollisuusliitto

Lisätiedot:

Päivi Niemi-Laine, JHL:n puheenjohtaja, 040 702 4772

Uutista muokattu 29. huhtikuuta kello 14: otsikkoa ja ingressiä tarkennettu sekä lisätty Päivi Niemi-Laineen kommentti.