Siirry sisältöön

Kirkon alan neuvottelut jatkuivat valtakunnansovittelijan johdolla

Kirkon alan työehtosopimuksesta on neuvoteltu tiiviisti tammikuun puolesta välistä lähtien.

Kirkon alan työehtosopimusneuvottelut ajautuivat viime viikolla tilanteeseen, jossa neuvottelijat pyysivät apua valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalalta. Sovittelu käynnistyi tänään maanantaina 6. huhtikuuta. Seuraavan kerran sovittelua jatketaan keskiviikkona 15. huhtikuuta.

Kirkon alan työehtosopimuksesta on neuvoteltu tiiviisti tammikuun puolesta välistä lähtien. Sopimus umpeutui 31. maaliskuuta eli ala on sopimuksettomassa tilassa. Se ei tarkoita, että työtä tehtäisiin ilman työehtoja: kirkon alan päättyneen työehtosopimuksen (KirVESTES) noudattaminen jatkuu niin kauan kuin uusi sopimus on hyväksytty.

Kirkon työ- ja virkaehtosopimuksen neuvotteluosapuolet ovat palkansaajapuolella Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko ja Kirkon alat ry. Työnantajapuolen neuvottelija on Kirkon työmarkkinalaitos.

Lisätiedot:

Keijo Hiltunen, sopimusasiantuntija, 050 438 8105