Siirry sisältöön

Kirkon alan neuvotteluissa pattitilanne – neuvottelijat pyytävät apua valtakunnansovittelijalta

Työmarkkinalaitoksen ja pääsopijajärjestöjen tavoitteet eroavat suuresti toisistaan eikä neuvotteluissa päästy etenemään niin kuin oli odotettu.

Kirkon alan neuvottelut jatkuivat perjantaina 3. huhtikuuta. Neuvotteluosapuolten näkemyserot ovat niin suuret, että neuvottelijat päätyivät pyytämään apua valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalalta.

Työmarkkinalaitoksen ja pääsopijajärjestöjen tavoitteet eroavat suuresti toisistaan eikä neuvotteluissa päästy etenemään niin kuin oli odotettu, kertoo sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen.

– Niinpä neuvotteluosapuolet päättivät yhteisesti jatkaa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Näkemyseroja on sopimuskauden pituudessa ja palkankorotuksissa, Hiltunen toteaa.

Kirkon alan työehtosopimuksesta on neuvoteltu tiiviisti tammikuun puolesta välistä lähtien. Sopimus umpeutui 31. maaliskuuta eli ala on sopimuksettomassa tilassa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että työtä tehtäisiin ilman työehtoja: kirkon alan päättyneen työehtosopimuksen (KirVESTES) noudattaminen jatkuu niin kauan kuin uusi sopimus on hyväksytty.

Kirkon työ- ja virkaehtosopimuksen neuvotteluosapuolet ovat palkansaajapuolella Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko ja Kirkon alat ry. Työnantajapuolen neuvottelija on Kirkon työmarkkinalaitos.

Lisätiedot:

Keijo Hiltunen, sopimusasiantuntija, 050 438 8105