Siirry sisältöön

Kansallisgallerian uusi työehtosopimus hyväksytty

JHL:n hallitus hyväksyi Kansallisgallerian uuden työehtosopimuksen torstaina 2. huhtikuuta. Myös muiden neuvotteluosapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sopimuksen. Työehtosopimus on kaksivuotinen. Palkankorotukset ovat yleiseksi muodostuneen linjan mukaisia. Vastikkeettomat kikytunit poistuvat ensi syyskuussa.

Kansallisgallerian työehtosopimuksen neuvottelutulos syntyi perjantaina 27. maaliskuuta. JHL:n hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen torstaina 2. huhtikuuta. Myös muut neuvotteluosapuolet ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen.

Työntekijöitä neuvotteluissa edustivat JHL, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko ja Ammattiliitto Pro. Työnantajaa edusti Sivistystyönantajat Sivista

− Neuvotteluita käytiin poikkeuksellisissa olosuhteissa, kun koronaepidemia sulki Kansallisgallerian ovet. Luovuimme molemmin puolin pöytää pitkistä tavoitelistoistamme ja pyrimme ratkaisemaan olennaisimmat asiat: kikyn poistumisen työehtosopimuksesta sekä kohtuulliset palkankorotukset työntekijöille, kertoo aluetoiminnan asiantuntija Tiina Sulin.

Kansallisgalleria on säätiö, johon kuuluu kolme taidemuseota: Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo.

Tällainen on Kansallisgallerian uusi työehtosopimus

Sopimus on kaksivuotinen ja se on voimassa 1.4.2020 – 31.3.2022.

Palkankorotukset noudattelevat niin sanottua yleiseksi muodostunutta linjaa. Kustannusvaikutukset ovat sopimuskaudelle yhteensä 3,2 prosenttia.

Sopimuskauden aikana maksetaan seuraavat palkankorotukset:

  • 1.8.2020 yleiskorotus on 1,2 prosenttia.
  • 1.6.2021 yleiskorotus on 1,2 prosenttia.
  • 1.9.2021 paikallinen erä 0,8 prosenttia.

Paikallinen erä käytetään työnantajan päättämällä tavalla tehtäväkohtaiseen palkanosaan tai henkilökohtaiseen palkanosaan. Jakotavasta keskustellaan luottamusmiesten kanssa.

Paikallisen erän tasosta ja maksuajankohdista voidaan luottamusmiesten kanssa sopia toisin. Näin voidaan tehdä, mikäli koronavirusepidemia on aiheuttanut Kansallisgallerialle sellaisia taloudellisia ongelmia, että sillä olisi vaikeuksia noudattaa sovittua aikataulua ja kustannustasoa.

Vastikkeettomat kikytunnit poistuvat syyskuussa 2020

Vastikkeettomat kikytunnit poistuvat 1.9.2020, ja työajat palautetaan kilpailukykysopimusta edeltävälle tasolle. Syyskuun alusta alkaen voidaan ryhtyä käyttämään työaikajoustoja muun muassa lisätyön teettämiseen.

Vuoden 2020 osalta 1. syyskuuta alkaen lisätyöhön on käytettävissä neljä tuntia ja kaksi tuntia koulutukseen. Vuoden 2021 alusta alkaen työantajalla on mahdollisuus teettää lisätyötä enintään 12 tuntia ja koulutusta enintään 8 tuntia. Korvauksena lisätyöstä ja koulutuksesta maksetaan yksikertainen tuntipalkka kuukausipalkan lisäksi. Lisätyötä ja koulutusta ei voi sijoittaa sunnuntaille, arkipyhälle eikä arkipyhäviikon lauantaille.

Tammikuun 1. päivänä 2021 työaikalain mukaisen työajan enimmäismäärän tarkastelujaksoksi tulee enintään 12 kuukautta.

Muita työehtosopimuksen sisällöllisiä muutoksia

Lomautusilmoitusaika lyhenee kaikilla työntekijöillä yhdestä kuukaudesta 14 päivään.

Työehtosopimuskaudella 1.4.2020 – 31.3.2022 noudatetaan työaikalaista määräytyviä lomautusaikoja. Tämä muutos on voimassa tämän sopimuskauden.

Lomakauteen tehtiin vuodelle 2020 määräaikainen muutos. Lomakausi alkaa vuonna 2020 poikkeuksellisesti jo 1.toukokuuta.

Lisätietoja aluetoiminnan asiantuntija Tiina Sulin, 050 468 5571