Siirry sisältöön

Avaintes-neuvotteluissa tavoitteena yleisen linja mukainen ratkaisu

Ensi viikolla on odotettavissa allekirjoituspöytäkirjaluonnos, jonka pohjalta osapuolet jatkavat neuvotteluja.

Avaintes-neuvottelut jatkuivat perjantaina 3. huhtikuuta. Neuvottelijat keskustelivat muun muassa kunta-alan muuttuneesta tilanteesta ja sen vaikutuksista Avainta-pöytään.

Kunta-alan sopimusneuvottelut menivät aiemmin tällä viikolla niin tiukkaan umpisolmuun, että neuvottelijat päättivät yhdessä hakea apua valtakunnansovittelijalta. Tilanne heijastuu myös osaan muista neuvottelupöydistä, sillä ne mukailevat perinteisesti kunta-alan ratkaisuja esimerkiksi sopimuskauden pituudessa.

Niinpä myös Avaintesin neuvotteluosapuolet pohtivat, kuinka jatkaa neuvotteluja itsenäisesti. Edistystä onkin tapahtumassa.

– Ensi viikolla on odotettavissa allekirjoituspöytäkirjaluonnos neuvottelujen jatkamisen pohjaksi. Tavoitteena on yleisen linjan mukainen sopimusratkaisu, kertoo sopimusasiantuntija Riitta Rautiainen.

Yleinen linja on sopimuskauden aikana eri aloilla vakiintunut taso esimerkiksi palkankorotuksissa. Jokaisessa työehtosopimuksessa on erillinen allekirjoituspöytäkirja, johon neuvottelutulos kirjataan.

Avaintesin neuvottelevat työntekijäpuolella JHL:n lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Tekniikan ja peruspalveluiden neuvottelujärjestö KTN.

Työnantajapuolella neuvotteleva osapuoli on Avaintyönantajat AVAINTA.

Avaintes-neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.

Lisätiedot:

Riitta Rautiainen, sopimusasiantuntija, 0400 602736