Siirry sisältöön

Tuoko luova tauko uutta puhtia energia-alan neuvotteluihin?

Maaliskuun viimeisenä päivänä sopimusneuvottelut eivät juuri edistyneet, ja neuvottelijat hakevat nyt uusia innovaatioita.

Energia-alan työntekijöiden työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tiistaina 31. maaliskuuta. Neuvotteluissa ei tapahtunut edistystä edelliseen päivään verrattuna, kertoo sopimustoimitsija Kari Lehtinen.

– Neuvotteluihin haetaan nyt uusia innovaatioita muutaman päivän tauolla, Lehtinen kertoo.

Edellinen työehtosopimus päättyi tiistaina eli ala on nyt niin kutsutussa sopimuksettomassa tilassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita työskentelyä ilman ehtoja, vaan edellistä työehtosopimusta noudatetaan, kunnes uudesta sopimuksesta on syntynyt sopu.

Seuraavan kerran neuvotteluosapuolet kokoontuvat perjantaina 3. huhtikuuta. Tiedossa on uusien esityksien esittelyä.

Väliin jäävinä päivinä työntekijäliitot kokoontuvat pohtimaan neuvottelutilannetta. Neuvotteluissa työntekijöitä edustavat JHL ja Sähköliitto. Työnantajaa edustavat Palvelutyönantajat Palta sekä Energiateollisuus.

Lisätietoja:

Kari Lehtinen, sopimustoimitsija, 050 566 1567