Siirry sisältöön

Valtion sopimusneuvotteluissa syntyi ratkaisu

Maaliin päästiin kalkkiviivoilla, sillä nykyisen virka- ja työehtosopimuksen kausi päättyy samana päivänä kuin uusi sopimus syntyi.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin ratkaisu tiistai-iltana 31. maaliskuuta. Neuvottelutulos saatiin valmiiksi ensimmäisenä JHL:n julkisten alojen sopimuksista.

Neuvottelut aloitettiin jo 15. tammikuuta. Edellinen sopimuskausi päättyi samana päivänä kuin uusi tulos syntyi: 31. maaliskuuta.

– Loppua kohden sopimusta väännettiin useampi pitkä päivä. Onneksi lopputulos saavutettiin määräaikaan mennessä, toteaa vastaava sopimustoimitsija Jorma Viiala.

Työntekijöitä neuvotteluissa edustivat JHL, Ammattiliitto Pro ja Julkisalan koulutettujen etujärjestö Juko.

Nyt päättyneet neuvottelut saivat odottamattomia käänteitä muun muassa koronakriisin vuoksi. Neuvottelukertoja tihennettiin loppusuoralla niin, että osapuolet tapasivat lähes päivittäin. Neuvotteluosapuolet siirtyivät etäyhteyksiin.

Neuvottelutulos noudattelee sekä kestoltaan että muilta osiltaan niin kutsuttua yleistä linjaa eli se mukailee muilla aloilla etenkin palkankorotuksiin vakiintunutta linjaa.

Sopimus on menossa vielä neuvotteluosapuolten hallintojen hyväksyttäväksi, minkä jälkeen siitä tiedotetaan tarkemmin.

Lisätiedot:

Jorma Viiala, vastaava sopimustoimitsija, 040 310 1215
Erika Mattsson, sopimustoimitsija, 0400 461 411

Voit seurata JHL:n neuvotteluiden etenemistä koko kierroksen ajan sivulta jhl.fi/talkootonohi