Siirry sisältöön

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa pohdittiin kohtalonkysymyksiä: ”Sovinnon tiellä ollaan”

– Nyt neuvotellaan pitkään ja hartaasti, kuvailee sopimustoimitsija Kari Bagge.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat perjantai-iltana 27. maaliskuuta. Neuvottelut ovat edenneet vaiheeseen, jossa osapuolet syventyvät perustavanlaatuisiin kysymyksiin, kuten palkkasopimukseen.

– Nyt neuvotellaan pitkään ja hartaasti, kuvailee sopimustoimitsija Kari Bagge.

Perjantaina pohdittiin myös tekstikysymyksiä. Näillä tarkoitetaan muutoksia työehtosopimuksen niihin kohtiin, jotka eivät liity suoraan rahaan vaan esimerkiksi työn laatuun ja työssä jaksamiseen.

”Sovinnon tiellä ollaan”

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusneuvottelut jouhevoituivat, kun työnantaja osoitti uudenlaista valmiutta keskustella palkkausjärjestelmän kehittämisestä. JHL:n keskeinen tavoite on tehdä alasta houkuttelevampi reilun palkkausjärjestelmän avulla.

Baggen mukaan osapuolet sopivat nyt ylimääräisiä tapaamisia ratkaisun jouduttamiseksi. Hänen mukaansa on mahdollista, että keskustelut venyvät sopimuskauden päättymisen yli. Nykyinen sopimuskausi päättyy 31. maaliskuuta. Tällöin ala olisi sopimuksettomassa tilassa, mutta sillä sovellettaisiin edellistä työehtosopimusta.

– Sovinnon tiellä ollaan, Bagge arvelee.

Neuvottelijat kokoontuvat seuraavan kerran tiistaina 31. maaliskuuta.

Katso videolta sopimustoimitsija Kari Baggen terveiset yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusneuvotteluista:

Myös yksityisellä sosiaalipalvelualalla on neuvoteltu tänään. Raporttia antaa sopimusneuvottelija Kari Bagge. #TalkootOnOhi

Julkaissut Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Perjantaina 27. maaliskuuta 2020

Sosiaalialan ammattilaiset työskentelevät muun muassa lähihoitajina, henkilökohtaisina avustajina, hoiva-avustajina, hoitajina, välinehuoltajina, ohjaajina ja geronomeina. Yksityisiä sosiaalipalveluja tuottavia toimipaikkoja on Suomessa tuhansia. Alan työpaikkoja ovat esimerkiksi yksityiset päiväkodit, ensi- ja turvakodit, päihdehuoltolaitokset sekä palvelutalot ja ryhmäkodit.

Lisätiedot:

Kari Bagge, sopimustoimitsija, 044 773 6190