Siirry sisältöön

Kunta-alan neuvotteluissa esillä sopimuskauden pituus ja palkankorotukset

Viime viikolla keskeytyneitä kunta-alan tes-neuvotteluita on jatkettu tiistaista lähtien tiiviiseen tahtiin pitkin viikkoa, myös tänään sunnuntaina 29.3. Neuvotteluita on siirrytty käymään etäyhteyksin koronaviruspandemian vuoksi.

Perjantaina Julkisen alan unioni JAU (=JHL & Jyty) ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko antoivat yhteisen vastatarjouksen Kuntatyönantajat KT:n aiemmin neuvotteluissa antamaan sopimusesitykseen.

– Neuvottelut ovat edistyneet ja neuvottelupöydässä ovat olleet tällä viikolla keskustelussa kaikki ratkaisun kannalta keskeiset asiat. Neuvottelujen tunnelma tiivistyy maaliskuun lopun lähetessä, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch summaavat.

– Pidämme tärkeänä, että sopimukseen päästään lähiaikoina. Neuvotteluiden lykkääminen myöhemmäksi ei ainakaan helpota hyvään sopimukseen pääsyä.

Tämän viikon neuvotteluissa on käsitelty mm. sopimuskauden pituutta, palkankorotuksia, työajan pituutta sekä työhyvinvointia ja työryhmiä. Näistä neuvoteltiin erityisesti perjantaina ja sunnuntaina.

– JHL:lle on ensiarvoisen tärkeää, että kaikki kunta-alan henkilöstöryhmät saavat arvoisensa palkankorotuksen ja työhyvinvointia ja työolosuhteita pystytään parantamaan.

Seuraavaksi Kuntatyönantajat KT keskustelee kunkin pääsopijajärjestön kanssa erikseen. Neuvottelut jatkuvat yhteisen pöydän ääressä tiistaina 31.3. klo 14.

Mikäli ratkaisua ei maaliskuun loppuun mennessä saavuteta, siirrytään ns. sopimuksettomaan tilaan. Työehtojen osalta tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että vanhaa sopimusta noudatetaan niin kauan kuin neuvottelut jatkuvat ja uudesta sopimuksesta on päästy sopuun.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772
neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 728 9046

Voit seurata JHL:n neuvotteluiden etenemistä koko kierroksen ajan sivulta jhl.fi/talkootonohi. Tuoreimmat kuulumiset kunta-alan neuvotteluista löydät Twitteristä: JHL (@jhlry), Päivi Niemi-Laine (@paiviNI) sekä Kristian Karrasch (@KarraschKri). Tunnisteemme on #talkootonohi