Siirry sisältöön

Yliopistojen työehtojen neuvottelutulos hyväksytty – kaksivuotinen sopimus, vastikkeettomat kikytunnit poistuvat

JHL:n hallitus hyväksyi torstaina 26.3. yliopistoille saavutetun neuvottelutuloksen. Uusi työehtosopimus on voimassa kaksi vuotta, palkankorotukset ovat niin sanotun yleiseksi muodostuneen linjan mukaisia ja vastikkeettomat kikytunnit poistuvat tämän vuoden elokuussa.

Tämänkertainen neuvottelutulos yliopistoihin saavutettiin ennätysajassa, viikkoa ennen sopimuksen umpeutumista. Neuvotteluita käytiin poikkeuksellisissa olosuhteissa, kun valmiuslaki ja koronapandemia sulkivat yliopistojen ovet.

− Poikkeuksellisen tilanteen takia luovuimme pöydän molemmin puolin pitkistä tavoitelistoistamme, ja ryhdyimme ratkaisemaan kikyn poistamista työajoista ja palkankorotuksia. Neuvottelutulos noudattelee työmarkkinoilla muodostunutta yleistä linjaa. Kiky poistuu pääosin työaikajoustoja lisäämällä. Palkankorotukset ovat kustannusvaikutukseltaan yleisen linjan mukaisia, kuvailee sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen.

Tällainen on yliopistojen sopimusratkaisu

Sopimus on kaksivuotinen ja se on voimassa 1.4.2020 – 31.3.2022.

Palkankorotukset noudattelevat yleistä linjaa, yhteensä 3,2 prosenttia sopimuskaudelle (24 kk)

  • 1.8.2020 yleiskorotus 1,1 prosenttia
  • 1.12.2020 paikallinen erä 0,5 prosenttia
  • 1.6.2021 yleiskorotus 1,1 prosenttia
  • 1.12.2021 Paikallinen erä/järjestelyerä 0,5 prosenttia.

Paikallisten erien tasosta ja maksuajankohdista voidaan paikallisesti sopia toisin. Tästä asiasta työnantaja voi neuvotella pääluottamusmiesten kanssa.

Paikalliset erät käytetään työnantajan päättämällä tavalla. Ennen erien jakamista työnantaja neuvottelee pääluottamusmiesten kanssa käyttö- ja jakoperusteista.

Vastikkeettoman kikytunnit poistuvat elokuussa

Vastikkeettomat kikytunnit poistuvat 1.8.2020.

Palkallista lisätyötä työnantaja voi tänä vuonna teettää viisi tuntia, palkallista koulutusta kolme tuntia. Tämä mahdollisuus tulee voimaan 1.8.2020. Vuonna 2021 palkallista lisätyötä työnantaja voi teettää 12 tuntia. Ensi vuonna palkalliseen koulutukseen työnantaja voi määrätä kahdeksaksi tunniksi. Lisätyötä ja koulutusta ei voida sijoittaa sunnuntaille, arkipyhäpäiville tai arkipyhäviikon lauantaille.

Lomautusilmoitusaika lyhenee 14 päivään. Tähän asti se on ollut yksi kuukausi. Lyhentynyt ilmoitusaika on käytettävissä 1.4.2020 alkavissa yhteistoimintamenettelyissä.

Lisätietoja: sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen, 050 461 9301