Siirry sisältöön

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten neuvottelutulos – kaksivuotinen sopimus, yleisen linjan korotukset ja vastikkeettomat kikytunnit poistuvat

Yksityiselle opetusalalle ja aikuiskoulutuskeskuksiin maanantaina 23.maaliskuuta syntynyt neuvottelutulos on kaksivuotinen. Palkankorotukset ovat niin sanotun yleiseksi muodostuneen linjan mukaisia ja vastikkeettomat kikytunnit poistuvat tämän vuoden elokuussa. Neuvottelutulos on vielä osapuolten hallintojen hyväksyttävänä.

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimuksen neuvottelutulos saavutettiin maanantaina 23. maaliskuuta. Neuvotteluita käytiin poikkeuksellisissa olosuhteissa, kun valmiuslaki ja koronapandemia sulki yliopistojen ovet.

Tällainen on neuvottelutulos

Sopimus on kaksivuotinen, voimassa 1.4.2020 – 31.3.2022.

Palkankorotukset noudattelevat niin sanottua yleistä linjaa, yhteensä 3,2 prosenttia sopimuskaudelle (24 kuukakutta)

Vuoden 2020 korotukset

  • 1.8.2020 yleiskorotus 1,1 prosenttia
  • 1.12.2020 paikallinen erä 0,5 prosenttia.

Paikallisen erän tasoa ja maksuajankohtaa voidaan muuttaa paikallisella sopimisella, mutta vain silloin, jos koronavirusepidemia on aiheuttanut painavia taloudellisia haittoja oppilaitoksen talouteen.

− Olemme ryhtyneet jo laatimaan yhteistä ohjetta työnantajaliiton kanssa siitä, kuinka paikallinen erä tulisi jakaa syksyllä, toteaa sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen.

Vuoden 2021 korotukset

  • 1.6.2021 yleiskorotus 1,1 prosenttia
  • 1.12.2021 paikallinen erä/järjestelyerä 0,5 prosenttia

Osalla opettajaliitteitä käytetään työryhmätyön tuottamiin kustannusvaikutuksiin puolet järjestelyerästä. Hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöllä on paikallinen erä.

Vastikkeettomat kikytunnit poistuvat elokuussa

Vastikkeettomat kikytunnit poistuvat 1.8.2020 alkaen. Tuosta samasta ajankohdasta alkaen palkallisen lisätyön teettäminen on myös mahdollista. Työnantajan on mahdollista teettää lisätyötä tänä vuonna kolme tuntia ja määrätä palkalliseen koulutukseen kolmeksi tunniksi. Vuonna 2021 lisätyötä työnantaja voi teettää kuusi tuntia, samoin määrätä palkalliseen koulutukseen kuuden tunnin edestä.

Lisätyötä ja koulutusta ei voi sijoittaa sunnuntaille, arkipyhälle eikä arkipyhäviikon lauantaille. Lisätyötä ja koulutusta voidaan sijoittaa enintään kahdelle lauantaille vuodessa.

Tämän vuoden huhtikuun alusta lähtien tulee mahdolliseksi se, että lomarahan voi vaihtaa vapaaksi ilman, että taustalla olisi tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Vaihtamisen periaatteista työnantajan on neuvoteltava paikallisesti luottamusmiesten kanssa.

Neuvottelutulos menee neuvotteluosapuolten hallintojen käsittelyyn.

Lisätietoja: sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen, 050 461 9301