Siirry sisältöön

Koronakriisi ja sopimuskauden päättyminen ryydittävät energia-alan sopimusneuvotteluja: ”Tulosta haetaan nyt hartiavoimin”

Neuvottelupöydästä on koronaviruskriisin vuoksi tullut virtuaalinen, sillä neuvottelijat kokoontuvat etäyhteyksien kautta.

Energia-alan työntekijöiden työehtosopimusneuvottelut ovat tällä viikolla jatkuneet lähes päivittäin. Neuvottelupöydästä on koronaviruskriisin vuoksi tullut virtuaalinen, sillä neuvottelijat ovat kokoontuneet etäyhteyksien kautta.

Etäily asettaa neuvotteluihin omat haasteensa, mutta tekniikka ei ole pettänyt, kertoo sopimuksesta neuvotteleva sopimustoimitsija Kari Lehtinen.

Kikystä asiaa

Kilpailukykysopimukseen liittyvien palkattomien kiky-tuntien kuoppaaminen on JHL:n keskeisiä tavoitteita. Kikyn poistamisesta työehtosopimuksista on keskusteltu energia-alan neuvotteluissakin jokaisella kokoontumiskerralla.

– Lisäksi olemme käsitelleet muun muassa työaikamääräyksiä, varallaoloa, liukuvaa työaikaa, yötyötä, viikko- ja vuorokausilepoa ja monia muita asioita, Lehtinen sanoo.

– Osapuolet hakevat neuvottelutulosta nyt hartiavoimin. Toivottavasti siihen myös päästään.

Neuvotteluissa työntekijöitä edustavat JHL ja Sähköliitto. Työnantajaa edustavat Palvelutyönantajat Palta sekä Energiateollisuus.

Energia-alan sopimusneuvottelut jatkuvat ensi viikolla. Nykyinen työehtosopimus on voimassa 31. maaliskuuta asti.

Katso JHL:n sopimusneuvottelusivulta neuvottelutilanne kaikilla JHL:n aloilla.