Siirry sisältöön

Kuntien teknisten sopimusneuvottelut tiivistyvät

Kuntien teknisten työ- ja virkaehtosopimuksen neuvotteluissa käsiteltiin sekä torstaina 26. että keskiviikkona 25. maaliskuuta liitteitä, joiden kautta sovitaan osa sopimusehdoista. Osapuolten näkemykset ovat melko yksimielisiä.

Kuntien teknisten työ- ja virkaehtosopimuksen neuvotteluissa käsiteltiin peräkkäisinä päivinä, 25. ja 26. maaliskuuta pääasiassa sopimukseen kuuluvien liitteiden sisältöä.

Liitteitä on kaikkiaan kahdeksan: teattereiden teknisen henkilökunnan, palo- ja pelastusalan henkilöstön, pelastusalan pelastussukeltajien, satamahenkilökunnan liite sekä keskeytymätöntä ja keskeytyvää kolmivuorotyötä käsittelevät liitteet, ja määräaikaiset liitteet jotka käsittelevät lomarahan vaihtamista vapaaksi ja kokeilumääräys työajasta.

– Kaikista muista liitteistä olemme olleet melko yksimielisiä, mutta palo- ja pelastusalan henkilöstön ja työajan kokeilumääräyksen liitteistä on pitänyt keskustella tarkemmin. Pientä lähestymistä torstain neuvotteluissa tapahtuikin, toteaa sopimustoimitsija Hannu Moilanen.

Moilanen kertoo, että järjestöt saivat KT:n esityksen tulevista työryhmistä, mutta järjestöt vaativat niiden toimintaan konkreettisimpia tavoitteita.

– Työryhmien työssä ei ole konkretiaa, jollei niillä ole selkeää tehtävänantoa, Moilanen toteaa.

Suurin ongelma neuvottelujen etenemiseen liittyy kustannusraamiin ja sopimuskauteen, joiden osalta ei kunta-alan pääneuvotteluryhmässä ole syntynyt ratkaisua.

Perjantaina 27. maaliskuuta neuvotelijat tapaavat iltapäivällä.

Lisäteitoja: sopimustoimitsija Hannu Moilanen, 040 310 1255

Uutista muokattu 26.3. klo 13.13. Sisältöön lisätty tietoa torstain neuvottelutapahtumista.